Спаржа з вершковим соусом та яйцем пашот: елегантна простота
Ця страва стане чудовим доповненням до вашого столу

Спаржа з вершковим соусом і яйцем пашот/Фото: Bing
Ця страва поєднує в собі ніжну спаржу, вершковий соус та ніжне яйце пашот, створюючи вишукану, але просту в приготуванні композицію. Її можна подавати як легкий обід або елегантну вечерю.
Інгредієнти (на 2 порції):
- 4 яйця.
- 10-12 стебел спаржі.
- Сік половини лимона.
- 50 г вершкового масла.
- 50 г вершкового сиру (типу Філадельфія) або грецького йогурту.
- Свіжа зелень (петрушка, кріп).
- Сіль та перець за смаком.
- Оливкова олія.
Приготування:
Готуємо вершковий соус:
- У холодну сковороду розбийте 2 жовтки та додайте 2 шматочки вершкового масла.
- Поставте сковороду на повільний вогонь, щоб масло розтопилося.
- Додайте сік лимона, 25 мл води та сіль.
- Перемішуйте протягом 1 хвилини, поки соус не загусне.
Відваріть спаржу:
- Попередньо очистіть спаржу, видаляючи жорстку частину стебла.
- Відваріть спаржу в підсоленій воді протягом 2-3 хвилин до готовності.
Збираємо страву:
- Викладіть спаржу на тарілку.
- Полийте спаржу вершковим соусом.
- Додайте вершковий сир або грецький йогурт.
Готуємо яйце-пашот:
- Закип'ятіть воду в каструлі.
- Додайте 3 столові ложки солі та зменшіть вогонь.
- Зробіть ложкою воронку у воді.
- Обережно вбийте яйце в воронку.
- Варіть яйце протягом 2 хвилин.
Викладіть яйце-пашот на спаржу. Додайте свіжу зелень, перець та оливкову олію за смаком.
Спробуйте приготувати клафуті з черешнею.
Джерело:
emiliya.yevtushenko
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні