RU UA
1

Спаржа з вершковим соусом та яйцем пашот: елегантна простота

Рецепти 16:17 - 15 червня 2024

Ця страва стане чудовим доповненням до вашого столу

Спаржа з вершковим соусом та яйцем пашот: елегантна простота

Спаржа з вершковим соусом і яйцем пашот/Фото: Bing

Ця страва поєднує в собі ніжну спаржу, вершковий соус та ніжне яйце пашот, створюючи вишукану, але просту в приготуванні композицію. Її можна подавати як легкий обід або елегантну вечерю.

Інгредієнти (на 2 порції):

  • 4 яйця.
  • 10-12 стебел спаржі.
  • Сік половини лимона.
  • 50 г вершкового масла.
  • 50 г вершкового сиру (типу Філадельфія) або грецького йогурту.
  • Свіжа зелень (петрушка, кріп).
  • Сіль та перець за смаком.
  • Оливкова олія.

Приготування:

Готуємо вершковий соус:

  • У холодну сковороду розбийте 2 жовтки та додайте 2 шматочки вершкового масла.
  • Поставте сковороду на повільний вогонь, щоб масло розтопилося.
  • Додайте сік лимона, 25 мл води та сіль.
  • Перемішуйте протягом 1 хвилини, поки соус не загусне.

Відваріть спаржу:

  • Попередньо очистіть спаржу, видаляючи жорстку частину стебла.
  • Відваріть спаржу в підсоленій воді протягом 2-3 хвилин до готовності.

Збираємо страву:

  • Викладіть спаржу на тарілку.
  • Полийте спаржу вершковим соусом.
  • Додайте вершковий сир або грецький йогурт.

Готуємо яйце-пашот:

  • Закип'ятіть воду в каструлі.
  • Додайте 3 столові ложки солі та зменшіть вогонь.
  • Зробіть ложкою воронку у воді.
  • Обережно вбийте яйце в воронку.
  • Варіть яйце протягом 2 хвилин.

Викладіть яйце-пашот на спаржу. Додайте свіжу зелень, перець та оливкову олію за смаком.

Спробуйте приготувати клафуті з черешнею.

Джерело: emiliya.yevtushenko

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин