Лінивий Наполеон: рецепт без мороки
Любите солоденьке? Тоді цей рецепт для вас
Лінивий торт Наполеон/Фото: Bing
Цей рецепт "Наполеона" не потребує багато часу та зусиль, адже тісто ми купуємо готове, а коржі випікаємо швидко та просто.
Інгредієнти:
- 500 г замороженого слойоного тіста (звичайного).
- 50 г жовтків (4-5 яєць).
- 170 г цукру.
- 20 г кукурудзяного крохмалю.
- 450 г молока.
- 50 г вершкового масла.
- 200 г вершків 33%.
Приготування:
Тісто:
Розділіть тісто на 4 частини, трохи розкачайте кожну, обріжте краї та випікайте в духовці при 180°C протягом 10-12 хвилин. Обрізки тіста також випікайте окремо, адже вони знадобляться для декору торту.
Крем:
- Змішайте жовтки, цукор та крохмаль.
- Трохи нагрійте молоко. Додайте жовткову суміш до молока порціями, поставте на вогонь та варіть до загустіння, постійно помішуючи.
- Додайте вершкове масло, добре перемішайте та накрийте плівкою, щоб крем охолов.
- Охолодіть крем в холодильнику (приблизно 1 година). Збийте вершки та додайте їх до холодного крему порціями.
Збірка торта:
Перемажте коржі кремом, а крихту з обрізків тіста використовуйте для декорування верху та боків торта. Готовий торт поставте в холодильник на декілька годин, щоб він добре просочився кремом.
Спробуйте приготувати свіжий та смачний салат з тунцем на літо.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!