Суп ХАРЧО: це вам не брикети
Покроковий відеорецепт приготування Суп ХАРЧО
Є опис рецепта та рекомендації щодо приготування Фото: скрін
Суп ХАРЧО. Колись julija_simonchuk купувала його в брикеті і варила, але зготувавши один раз самостійно більше не готує брикетний. Смачно, зберігайте рецепт.
Що треба:
- ребра яловичі -600 г;
- рис - 70 г;
- перець болгарський - 1 шт;
- помідор - 1 шт;
- цибуля - 2 шт;
- часник - 2-3 зубчика;
- томатна паста - 1 ст.л;
- аджика - 1 ст.л;
- соус ткемалі - за смаком (і за бажанням);
- масло, олія;
- лавровий листок - 2 - 3 шт;
- перець духмяний - кілька шт;
- хмелі-сунелі - 1 ст.л.
- сіль, перець - за смаком.
- зелень (кріп, петрушка, кінза).
Приготування:
В глибокій каструлі на маслі обсмажуємо ребра на сильному вогні до золотистості з обох боків. Заливаємо гарячою водою, додаємо лавровий листок (через 30 хв.виймаємо листок) і духмяний перець. Накриваємо кришкою і варимо 45-60 хв, до готовності ребер.
В цей час готуємо засмажку: обсмажуємо на олії подрібнену цибулю, додаємо перець і помідор, далі томатну пасту і аджику, хмелі-сунелі. Можна додати трохи води і дати протушкуватися. За бажанням можна додати гострий перець (хто любить, але обережно).
Коли мʼясо готове додаємо промитий рис. Перемішуємо, за потреби додати гарячої води і варимо ще близько 10-15 хв. Додаємо сюди засмажку, проварюємо ще хвилин 5 і вимикаймо вогонь. Кладемо зелень і часник (+ в цей момент за бажанням соус ткемалі за смаком, можна і на етапі аджики додавати, це у випадку якщо знаєте скільки вам його додати), сіль, перець. Накриваємо кришкою, даємо настоятися, хвилин 10 і смачного.
Посмотреть эту публикацию в Instagram
Публикация от Готую з любов‘ю. Фудблог (@cook_julija_simonchuk)
Курячі рублені котлети з сиром: швидкий і дуже смачний рецепт.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!