Запечений батат з фаршем і сиром: ситна й ароматна страва для всієї родини
Насолоджуйтеся ніжним смаком і ароматом цієї чудової страви!

Запечений батат із фаршем і сиром / Фото: freepik
Ця страва - справжня знахідка для тих, хто цінує поєднання ситності й користі. Запечений батат з фаршем і сиром - це не лише смачно, але й поживно.
Інгредієнти
- Батат - 2 шт.
- Масло гхі з базиліком - 2 ст. л.
- Цибуля - 1 шт.
- Селера - 2 стебла
- Фарш (свинячий/яловичий) - 300 г
- Томатне пюре - 200 мл
- Сир твердий - 100 г
- Зелень (петрушка, кріп) - за смаком
- Спеції (сіль, чорний перець, паприка, сушений часник) - за смаком
Приготування
- Батат загорнути у фольгу і запікати в розігрітій до 200 градусів духовці 40-50 хвилин до готовності (перевірити дерев'яною шпажкою).
- Цибулю і селеру нарізати дрібними кубиками і обсмажити на маслі гхі з базиліком 5-7 хвилин.
- Додати фарш, спеції і обсмажити ще 5-7 хвилин.
- Додати томатне пюре і тушкувати під закритою кришкою на маленькому вогні 15-20 хвилин.
- Готовий батат розрізати навпіл, виделкою розім'яти м'якоть, додати ложку масла гхі з базиліком.
- Викласти начинку з фаршу на батат, посипати тертим сиром і зеленню.
- Подавати гарячим.
Поради
- Замість масла гхі з базиліком можна використовувати звичайне вершкове масло або оливкову олію.
- В начинку можна додати інші овочі за смаком (морква, болгарський перець, гриби).
- Замість твердого сиру можна використовувати моцарелу або інший сир, який добре плавиться.
- Готову страву можна прикрасити свіжою зеленню і подавати з соусом на ваш смак.
Ця страва - це справжнє задоволення! Спробуйте її приготувати, і ви не пожалкуєте!
М'яка і соковита: блогерка поділилася секретами приготування ідеальної тушкованої капусти.
Джерело:
Настюшка
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні