ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Запечений батат з фаршем і сиром: ситна й ароматна страва для всієї родини

Рецепти 16:00 - 25 березня 2025

Насолоджуйтеся ніжним смаком і ароматом цієї чудової страви!

Запечений батат з фаршем і сиром: ситна й ароматна страва для всієї родини

Запечений батат із фаршем і сиром / Фото: freepik

Ця страва - справжня знахідка для тих, хто цінує поєднання ситності й користі. Запечений батат з фаршем і сиром - це не лише смачно, але й поживно.

Інгредієнти

  • Батат - 2 шт.
  • Масло гхі з базиліком - 2 ст. л.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Селера - 2 стебла
  • Фарш (свинячий/яловичий) - 300 г
  • Томатне пюре - 200 мл
  • Сир твердий - 100 г
  • Зелень (петрушка, кріп) - за смаком
  • Спеції (сіль, чорний перець, паприка, сушений часник) - за смаком

Приготування

  • Батат загорнути у фольгу і запікати в розігрітій до 200 градусів духовці 40-50 хвилин до готовності (перевірити дерев'яною шпажкою).
  • Цибулю і селеру нарізати дрібними кубиками і обсмажити на маслі гхі з базиліком 5-7 хвилин.
  • Додати фарш, спеції і обсмажити ще 5-7 хвилин.
  • Додати томатне пюре і тушкувати під закритою кришкою на маленькому вогні 15-20 хвилин.
  • Готовий батат розрізати навпіл, виделкою розім'яти м'якоть, додати ложку масла гхі з базиліком.
  • Викласти начинку з фаршу на батат, посипати тертим сиром і зеленню.
  • Подавати гарячим.

Поради

  • Замість масла гхі з базиліком можна використовувати звичайне вершкове масло або оливкову олію.
  • В начинку можна додати інші овочі за смаком (морква, болгарський перець, гриби).
  • Замість твердого сиру можна використовувати моцарелу або інший сир, який добре плавиться.
  • Готову страву можна прикрасити свіжою зеленню і подавати з соусом на ваш смак.

Ця страва - це справжнє задоволення! Спробуйте її приготувати, і ви не пожалкуєте!

М'яка і соковита: блогерка поділилася секретами приготування ідеальної тушкованої капусти.

Джерело: Настюшка

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин