Рецепт запеченої картоплі в духовці: господиня показала приготування покроково
Картопля виходить з ідеальною, хрусткою скоринкою апетитного відтінку, а подавати її пропонується з незвичайним соусом

Господиня наочно показала, як приготувати картоплю в духовці / Фото: instagram/vistovska_cooking
Рецепт запеченої картоплі в духовці відрізняється простотою приготування і допоможе зайнятій господині швидко нагодувати смачною їжею рідних.
Приготована таким способом картопля зберігає максимум своїх корисних властивостей, важливих вітамінів і мінералів. Як відомо, продукт багатий на клітковину, тому сприяє поліпшенню травлення і забезпечує тривале відчуття ситості.
Інгредієнти
- Молода картопля;
- Сіль;
- Перець;
- Зелень.
Для соломахи:
- Часник;
- Сіль;
- Рослинна олія;
- Вода.
Рецепт запеченої картоплі в духовці
- Молоду картоплю гарненько вимийте, а потім додайте сіль, перець мелений і спеції на свій смак. Перемішайте і викладіть у вкриту пергаментом форму.
- Відправте запікатися за 200 градусів. Не забувайте перемішувати періодично. Готуйте, поки вона не набуде апетитної, золотої скоринки.
- Для соломахи часник пропустіть через прес або потовчіть у ступці. Додайте рослинну олію, сіль і воду.
- Викладіть готову картоплю в миску і щедро полийте соломахою та притрусіть улюбленою свіжою зеленню. Смачного!
Зверніть увагу, що картопля містить вітамін C - він зміцнює імунітет, а калій у ній підтримує нормальну роботу серця та м'язів.
Рецепт запеченої картоплі в духовці ідеально поєднається з простим і смачним салатом із горішками.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!