ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Оригінальна ідея для обіду: тяхан з куркою, або японський рис-вок

Рецепти 14:41 - 12 липня 2024

Традиційна страва японської кухні, яку іноді називають японським пловом

Оригінальна ідея для обіду: тяхан з куркою, або японський рис-вок

Тяхан з куркою/Фото: скрін

Тяхан — традиційна страва японської кухні, яку іноді називають японським пловом, хоча із цим твердженням можна посперечатися. Страви східної кухні, як правило, мають досить незвичайні назви. Проте готувати багато з них, як показує практика, зовсім не складно.

Інгредієнти:

  • 550 г курячого філе
  • 200 г сухого круглозернистого рису + 500 мл води
  • 220 г моркви
  • 150 г солодкого перцю
  • 150 г цибулі
  • 4 зубчики часнику
  • 35 г олії
  • 30 г оцту (ліпше яблучного чи рисового) +1.5 ч.л цукру +0.5 ч.л солі
  • сіль, мелений імбир
  • 3-4 ст.л соєвого соусу
  • 2 ст.л соусу "Солодкий чилі"
  • кунжут і зелену цибулю для подачі

Приготування:

  • промиваємо рис 3-5 разів, і відварюємо до готовності 15-20 хв на середньому вогні. Змішайте оцет, цукор і сіль, залийте до рису і вимішайте
  • вливаємо олію в сковорідку, всипте мелений імбир, вкидаємо курку, додаємо сіль, і обсмажуємо до золотистості, і приберіть м’ясо зі сковорідки
  • вкидаємо в сковорідку рублену цибулю, перемішуючи смажимо 3-4 хв
  • додайте моркву і солодкий перець, нарізані тонкою соломкою, та нарізаний часник, перемішуючи обсмажуємо 5-7 хв і виключаємо вогонь
  • вкиньте м’ясо, рис, влийте соєвий соус і солодкий чилі, і все вимішуємо
  • для подачі присипаємо кунжутом і зеленою цибулею і готово. Всім смачного.

Раніше ми пропонували спробували ніжний пляцок з печивом "Орео".

Джерело: Алекс Міль

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин