Оригінальна ідея для обіду: тяхан з куркою, або японський рис-вок
Традиційна страва японської кухні, яку іноді називають японським пловом

Тяхан з куркою/Фото: скрін
Тяхан — традиційна страва японської кухні, яку іноді називають японським пловом, хоча із цим твердженням можна посперечатися. Страви східної кухні, як правило, мають досить незвичайні назви. Проте готувати багато з них, як показує практика, зовсім не складно.
Інгредієнти:
- 550 г курячого філе
- 200 г сухого круглозернистого рису + 500 мл води
- 220 г моркви
- 150 г солодкого перцю
- 150 г цибулі
- 4 зубчики часнику
- 35 г олії
- 30 г оцту (ліпше яблучного чи рисового) +1.5 ч.л цукру +0.5 ч.л солі
- сіль, мелений імбир
- 3-4 ст.л соєвого соусу
- 2 ст.л соусу "Солодкий чилі"
- кунжут і зелену цибулю для подачі
Приготування:
- промиваємо рис 3-5 разів, і відварюємо до готовності 15-20 хв на середньому вогні. Змішайте оцет, цукор і сіль, залийте до рису і вимішайте
- вливаємо олію в сковорідку, всипте мелений імбир, вкидаємо курку, додаємо сіль, і обсмажуємо до золотистості, і приберіть м’ясо зі сковорідки
- вкидаємо в сковорідку рублену цибулю, перемішуючи смажимо 3-4 хв
- додайте моркву і солодкий перець, нарізані тонкою соломкою, та нарізаний часник, перемішуючи обсмажуємо 5-7 хв і виключаємо вогонь
- вкиньте м’ясо, рис, влийте соєвий соус і солодкий чилі, і все вимішуємо
- для подачі присипаємо кунжутом і зеленою цибулею і готово. Всім смачного.
Раніше ми пропонували спробували ніжний пляцок з печивом "Орео".
Джерело:
Алекс Міль
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні