Можна готувати щодня: рецепт картопляного рецепта з м'ясом та яйцями
Також можна ласувати ним на свята

Рецепт картопляного рецепта з м'ясом та яйцями / Фото: Freepik
Цей рулет буде схожим на зрази, проте буде кориснішим, адже запікається, а не смажиться на олії.
Вам знадобиться:
- 1 кг картоплі
- 500 г фаршу (за вашим смаком)
- 60 г вершкового масла
- 220 мл води
- 250 г борошна (+ ще трохи для роботи з тістом)
- 4 сирих яйця та 4 варених яйця
- 0,5 ч.л меленого мускатного горіха
- Сіль та перець на смак
Приготування:
- Очистіть і відваріть картоплю до готовності. Злийте воду і зробіть пюре без грудочок.
- У каструлю налийте воду, додайте вершкове масло і доведіть до кипіння. Додайте борошно, постійно перемішуючи, і готуйте тісто на слабкому вогні 3-4 хвилини.
- Дайте тісту трохи охолонути, потім по одному додавайте сирі яйця, ретельно перемішуючи.
- Додайте тісто до картопляного пюре. Додайте мускатний горіх, сіль і перець на смак, добре перемішайте. Тісто має бути ніжним і може трохи прилипати до рук.
- Розігрійте духовку до 190°C.
- На робочій поверхні викладіть пергамент для випікання і добре присипте його борошном. Розподіліть тісто руками, формуючи тонкий шар.
- Розподіліть фарш по всій поверхні тіста і трохи присоліть його. З одного краю викладіть зварені й очищені яйця. Починайте загортати рулет з цього краю, ховаючи яйця в центрі, допомагаючи собі пергаментом.
- Перекладіть згорнутий рулет на деко, застелене пергаментом. За бажанням зробіть візерунок ножем зверху рулету. Випікайте 50-60 хвилин.
Нещодавно ми ділилися рецептом тяхану з куркою.
Джерело:
katarina_movchan
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні