Неймовірно ніжний смак літа: малиново-йогуртовий торт. Відеорецепт
Цей десерт викличе захоплення з першого знайомства

Малиново-йогуртовий торт / Фото: Instagram @iriska_dimitrova
Смачний йогуртово-малиновий торт вдома готується надзвичайно просто. Спробуємо приготувати з фудблогером Ірискою Дімітровою.
Інгредієнти:
- 2 яйця
- 1/4 ч л солі
- 70 г цукру
- 10 г ванільного цукру
- 70 г борошна
Йогуртовий шар:
- 600 г натурального йогурта (3%)
- 200 г вершків (33%)
- 150 г цукрової пудри
- 10 г ванільного цукру
- 25 г желаниту
- 60 мл води
Малиновий шар:
- 400 г малини
- 150 г цукру
- 120 мл води
- 15 г желатину+50 мл води
Пропитка для бісквіта:
- 60 мл теплої кип‘яченої води
- 2-3 ч л згущеного молока
Приготування:
- До яєць додаємо сіль і збиваємо в піну. Поступово всипаємо цукор і ванільний цукор і збиваємо все до повітряної стійкої маси. У декілька етапів додаємо просіяне борошно і дуже обережно замішуємо тісто.
- Обережно переливаємо тісто у форму, розрівнюємо і випікаємо при 170 ° приблизно 20 хвилин.
- Бісквіту даємо охолонути, зрізаємо верхню скоринку. Просочуємо бісквіт сумішшю теплої кип’яченої води зі згущеним молоком.
- Готуємо йогуртовий шар: добре охолоджені вершки збиваємо з цукровою пудрою і ванільним цукром. Желатин замочуємо в холодній воді, даємо набухнути і розтоплюємо в мікрохвильовуці або на водяній бані. Додаємо желатин (він не має бути гарячим) до натурального йогурту кімнатної температури, перемішуємо, додаємо вершки і перемішуємо все разом до однорідної маси.
- Збираємо торт в кондитерському кільці, або формі для випікання. На просочений бісквіт виливаємо йогуртово-вершкову масу, накриваємо плівкою і залишаємо в холодильнику на пару годин до застигання.
- Готуємо малиновий шар. Желатин заливаємо холодною водою і даємо набухнути. Малину перебиваємо з цукром, додаємо воду, перемішуємо і доводимо до кипіння.
- Знімаємо з вогню, і через пару хвилин (коли маса трішки охолоне) в гарячій масі розчиняємо набухший желатин. Охолоджуємо до кімнатної температури!!
- Виливаємо малиновий шар на йогуртовий, накриваємо плівкою і залишаємо в холодильнику на 2-3 години до повного застигання.
Форма: 24 см
Смачного!
Раніше ми ділились рецептом бананового десерту, политого шоколадом: зробіть своє літо солодким.
Джерело:
Instagram @iriska_dimitrova
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні