ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Неймовірно ніжний смак літа: малиново-йогуртовий торт. Відеорецепт

Рецепти 09:33 - 13 липня 2024

Цей десерт викличе захоплення з першого знайомства

Малиново-йогуртовий торт

Малиново-йогуртовий торт / Фото: Instagram @iriska_dimitrova

Смачний йогуртово-малиновий торт вдома готується надзвичайно просто. Спробуємо приготувати з фудблогером Ірискою Дімітровою.

Інгредієнти:

  • 2 яйця
  • 1/4 ч л солі
  • 70 г цукру
  • 10 г ванільного цукру
  • 70 г борошна

Йогуртовий шар:

  • 600 г натурального йогурта (3%)
  • 200 г вершків (33%)
  • 150 г цукрової пудри
  • 10 г ванільного цукру
  • 25 г желаниту
  • 60 мл води

Малиновий шар:

  • 400 г малини
  • 150 г цукру
  • 120 мл води
  • 15 г желатину+50 мл води

Пропитка для бісквіта:

  • 60 мл теплої кип‘яченої води
  • 2-3 ч л згущеного молока

Приготування:

  1. До яєць додаємо сіль і збиваємо в піну. Поступово всипаємо цукор і ванільний цукор і збиваємо все до повітряної стійкої маси. У декілька етапів додаємо просіяне борошно і дуже обережно замішуємо тісто.
  2. Обережно переливаємо тісто у форму, розрівнюємо і випікаємо при 170 ° приблизно 20 хвилин.
  3. Бісквіту даємо охолонути, зрізаємо верхню скоринку. Просочуємо бісквіт сумішшю теплої кип’яченої води зі згущеним молоком.
  4. Готуємо йогуртовий шар: добре охолоджені вершки збиваємо з цукровою пудрою і ванільним цукром. Желатин замочуємо в холодній воді, даємо набухнути і розтоплюємо в мікрохвильовуці або на водяній бані. Додаємо желатин (він не має бути гарячим) до натурального йогурту кімнатної температури, перемішуємо, додаємо вершки і перемішуємо все разом до однорідної маси.
  5. Збираємо торт в кондитерському кільці, або формі для випікання. На просочений бісквіт виливаємо йогуртово-вершкову масу, накриваємо плівкою і залишаємо в холодильнику на пару годин до застигання.
  6. Готуємо малиновий шар. Желатин заливаємо холодною водою і даємо набухнути. Малину перебиваємо з цукром, додаємо воду, перемішуємо і доводимо до кипіння.
  7. Знімаємо з вогню, і через пару хвилин (коли маса трішки охолоне) в гарячій масі розчиняємо набухший желатин. Охолоджуємо до кімнатної температури!!
  8. Виливаємо малиновий шар на йогуртовий, накриваємо плівкою і залишаємо в холодильнику на 2-3 години до повного застигання.

Форма: 24 см

Смачного!

Раніше ми ділились рецептом бананового десерту, политого шоколадом: зробіть своє літо солодким.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин