Спаржа з вершковим соусом і яйцем пашот: літня легкість
Таку страву можна подавати на сніданок чи вечерю

Спаржа з вершковим соусом і яйцем пашот/Фото: Bing
Спаржа, ніжна й ароматна, знаменує собою прихід тепла. Її поєднання з вершковим соусом і яйцем пашот створює симфонію смаків, що підкорить ваше серце. Ця страва не потребує багато часу й зусиль, але дарує вишуканий смак. Вона чудово підходить як для легкого обіду, так і для елегантного вечері.
Інгредієнти (на 2 порції):
- 4 яйця.
- 10-12 стебел спаржі.
- Сік лимона (за смаком).
- 50 г вершкового масла.
- 50 г вершкового сиру (філадельфія або грецький йогурт).
- Зелень (петрушка, кріп).
- Сіль, перець.
- Оливкова олія.
Приготування:
Готуємо вершковий соус:
- У холодну сковороду розбийте 2 жовтки, додайте 2 шматочки вершкового масла.
- Поставте сковороду на повільний вогонь, щоб масло поступово тануло.
- Додайте сік лимона, 25 мл води, сіль і тушкуйте протягом 1 хвилини, постійно помішуючи.
Варимо спаржу:
- Поки готується соус, відваріть спаржу протягом 2-3 хвилин до готовності.
- Перед варінням очистіть стебла спаржі від жорсткої частини і відріжте кінчики.
Збираємо страву:
- Викладіть вершковий соус на тарілку.
- Зверху додайте відварену спаржу.
- За бажанням, додайте вершковий сир (філадельфія або грецький йогурт).
Готуємо яйце пашот:
- Закип'ятіть воду в каструлі, додайте 3 ст. л. солі.
- Зменшіть вогонь і зробіть воронку за допомогою ложки.
- Розбийте яйце в воронку і варіть протягом 2 хвилин.
- Викладіть яйце пашот на спаржу.
- Поперчіть і додайте зелень (петрушку, кріп) за смаком.
Подавайте спаржу з вершковим соусом і яйцем пашот теплою, насолоджуючись весняною легкістю та свіжими смаками.
Джерело:
emiliya.yevtushenko
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні