Смачно та бюджетно: швидка піца з рідкого тіста
Тісто виходить м'яким і тонким, начинка трохи потопає в ньому, завдяки чому піца виходить соковитою

Піца з рідкого тіста/Фото: man_darinka.food
Пропонуємо приготувати смачну та ароматну піцу з рідкого тіста. Рецепт дуже швидкий, простий та бюджетний. Смак цієї піци відрізняється від традиційної, тісто виходить м'яким і тонким, начинка трохи потопає в ньому, завдяки чому піца виходить соковитою. У начинку можна додавати ваші улюблені інгредієнти: ковбасні вироби, гриби, оливки, мариновані огірки, болгарський перець, варене куряче філе, обсмажений фарш, червону рибу чи морепродукти. Для піци відмінно підійде напівтвердий або м'який сир: моцарела, чедер, ементаль, гауда, сулугуні.
Інгредієнти для тіста:
- сметана жирністю 20% – 5 ст. л.;
- майонез – 5 ст. л.;
- курячі яйця – 2 шт.;
- пшеничне борошно – 9 ст. л.;
- розпушувач – 3 г;
- сіль – 3 г.
Інгредієнти для начинки:
- варене куряче філе – 100 г;
- ковбасні вироби – 100 г;
- напівтвердий сир – 50 г;
- свіжі печериці – 50 г;
- помідори чері – 50 г;
- томатний соус – 1 ст. л.;
- італійські трави – 0,5 ч. л.;
- базилік для прикрашання – 1-2 гілочки.
Приготування:
1. У глибокому посуді з'єднаємо курячі яйця, майонез і сметану.
2. Перемішаємо інгредієнти вінчиком до однорідності.
3. Додамо в тісто просіяне пшеничне борошно, змішане з сіллю та розпушувачем.
4. Перемішаємо інгредієнти вінчиком до однорідності. Готове тісто для заливної піци повинно бути досить густим і повільно стікати з ложки широкою стрічкою.
5. Перекладемо готове тісто у форму для запікання діаметром 24 см, застелену пергаментом. Силіконову форму можна не застилати. Розрівняємо тісто силіконовою лопаткою, щоб воно було однакової товщини по всьому периметру.
6. Поверх тіста розподілимо томатний соус.
7. Викладемо на тісто порізані скибочками печериці та шматочки вареного курячого філе.
8. Додамо ковбасні вироби, я використовувала салямі та шинку. Викладемо порізані кружальцями помідори чері. Посиплемо інгредієнти італійськими травами.
9. Зверху розподілимо тертий сир, який добре плавиться у духовці.
10. Відправимо піцу в розігріту до 190 градусів духовку на 10-15 хвилин. Коли сир розплавиться, а тісто підрум'яниться, дістанемо піцу з духовки.
11. Прикрасимо піцу базиліком, розріжемо на порційні шматочки та подаватимемо гарячою. Смачного!
Раніше ми пропонували спробувати рецепт шарлотки з абрикосами.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!