Соба з куркою та овочами: ідеальний варіант літньої вечері
Покроковий рецепт смачної страви родом з Японії

Соба з куркою та овочами / Фото: Instagram @iriska_dimitrova
Гречана локшина (Соба) – це цікава японська страва, виготовляють її з гречаного борошна з додаванням пшеничного. Спробуємо приготувати її з фудблогером Ірискою Дімітровою.
Інгредієнти:
- 120 г соби (гречаної локшини)
- 200 г курячого філе
- 1 невелика цибулина
- 0,5 перцю
- 0,5 морквини
- 5-6 печериць
- олія
- 2-3 зуб часнику
- сіль, перець
- зелена цибуля
- кунжут
Соус:
- 5 ст л соєвого соусу
- 1 ст л рисового оцту
- 1 ст л цукру
- 0,5 ч л гострого соусу (за бажанням)
Приготування:
- Куряче філе обсмажуємо до легкого золотистого кольору на розігрітій сковорідці з олією. Додаємо сіль, чорний перець і прибираємо зі сковорідки.
- В сковорідку додаємо трішки олії, обсмажуємо цибулю до прозорості, потім додаємо моркву і обсмажуємо все разом ще пару хвилин.
- Додаємо перець і печериці, обсмажуємо на сильному вогні ще 2 хвилини. Овочі мть залищатися трішки хрусткими.
- Додаємо подрібнений часник і через хвилинку повертаємо в сковорідку куряче філе.
- Соєвий соус змішуємо з цукром, рисовим оцтом і гострим соусом. Заливаємо сковорідку.
- Собу відварюємо згідно інструкції на упаковці (я варила 3 хв). Перекладаємо в сковорідку і тушкуємо ще 1-2 хв.
- Знімаємо з вогню і додаємо зелену цибулю та кунжут.
Смачного!
Раніше ми ділились рецептом Каннеллоні з фаршем, твердим сиром та помідорами.
Джерело:
Instagram @iriska_dimitrova
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ