Легко готується і чудово освіжає у спеку: рецепт супу "Холодник"
Холодник або холодний суп стане справжнім порятунком у спеку

Рецепт "Холодника"/Фото: depositphotos
Коли надворі спека, зовсім не хочеться готувати хитромудрі гарячі страви. На щастя, в українській кухні є кілька страв, які добре освіжають у спеку — і це не лише окрошка.
У ці спекотні дні пропонуємо приготувати холодник — український холодний суп із буряком, свіжою зеленню та кисломолочною заправкою. Така страва швидко освіжає і не потребує складної підготовки. Класичний рецепт холодника вегетаріанський, але за бажанням можна додати шматочки відвареного м'яса.
Холодник — рецепт на кефірі
Інгредієнти:
- буряк - 4 невеликих шт;
- кефір - 800 мл;
- огірки свіжі - 2 шт;
- яйця - 3 шт;
- зелена цибуля - 3 шт;
- кріп, петрушка - за смаком;
- сіль, перець за смаком;
- лимонний сік - 1 чайн. л.
Буряк відваріть до готовності або запечіть у духовці. Для економії часу можна купити вже варені овочі.
Курячі яйця відваріть до готовності. Потім їх можна нарізати кубиками і додати в суп, або покласти в кожну тарілку по половинці яйця.
Відварений буряк натріть на крупній тертці. Огірки наріжте дрібними скибочками. Зелень порубайте, посоліть і злегка розімніть руками, щоб вона пустила сік. У великій каструлі змішайте буряк, зелень, огірки, залийте холодним кефіром. Доведіть суп до смаку за допомогою солі, перцю та лимонного соку.
Готовий холодник із буряка за можливості рекомендується їсти не відразу, а поставити в холодильник на ніч. Перевірено, що наступного дня він стає смачнішим. Перед подачею додайте в суп варені яйця.
Раніше ми пропонували спробувати рецепт шарлотки з абрикосами.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!