ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

В'ялені томати на зиму: секрети ідеальної заготовки

Рецепти 12:21 - 21 липня 2024

Їх можна зберігати в холодильнику до 3 місяців

В'ялені томати на зиму: секрети ідеальної заготовки

В'ялені томати на зиму/Фото: Bing

Цей рецепт розрахований на 2 літри чудових в'ялених томатів, які стануть окрасою ваших страв та чудовою закускою.

Інгредієнти:

  • 5 кг помідорів "сливка" (середніх розмірів).
  • 12 зубчиків часнику.
  • Свіжі гілочки базиліку та розмарину.
  • Сіль та сушений часник за смаком.
  • 800 мл-1 літр оливкової олії.

Покрокова інструкція:

  1. Підготуємо помідори. Ретельно промийте та просушіть помідори. Розріжте їх навпіл і викладіть на решітку сушарки. Злегка присипте кожну половинку сіллю та сухим часником.
  2. Сушіння. Сушіть помідори при температурі 60°C протягом 20-24 годин. Час сушіння може трохи відрізнятися залежно від розміру та соковитості томатів, тому важливо стежити за ними, щоб вони не підгоріли.
  3. Заповнення банок. Підготуйте чисті банки, свіжий базилік, розмарин та очищений часник. На дно банок викладіть часник (можна подрібнити), зелень та в'ялені томати. За бажанням додайте італійські трави. Залийте помідори оливковою олією, щільно закрийте кришками.
  4. Зберігання. Зберігайте в'ялені томати в холодильнику або прохолодному місці, наприклад, у підвалі.

Для кращого смаку рекомендується використовувати стиглі, м'ясисті помідори з товстою шкіркою. Ви можете додати до томатів інші спеції та трави за своїм смаком, наприклад, орегано, чебрець, перець чилі. Використовуйте в'ялені томати для приготування піци, пасти, салатів, соусів та інших страв.

Спробуйте приготувати томатний суп-пюре: ідеальний рецепт на літо.

Джерело: emiliya.yevtushenko

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин