Кіш з грибами та куркою: універсальна страва
Покроковий відеорецепт приготування Кіш з грибами та куркою
Є опис рецепта та рекомендації щодо приготування Фото: скрін
Кіш з грибами та куркою. Це універсальна страва, її можна їсти холодною і гарячою, начинку можна коригувати під свій смак або під те що є в холодильнику. Зберігайте і готуйте.
Що треба: Форма d - 26 см.
- борошно - 250 г;
- масло - 125 г;
- яйце - 1 шт;
- сіль - 1/2 ч.л;
- холодна вода - 3 ст.л.
Начинка
- філе курячого стегна - 400 г;
- шампіньйони - 400 г;
- цибуля - 2 шт;
- перець болгарський - 1 шт;
- сир маасдам (або інший який добре плавиться) - 250 г;
- вершки 20% - 500 мл;
- помідори - за бажанням (я беру більше для краси).
- сіль, перець - за смаком.
Приготування:
До борошна додати сіль, потерте заморожене масло і перетерти в крихту. Додати яйце і воду і швидко замісити тісто, не вимішуючи його надто, а лише до обʼєднання інгредієнтів. Загорнути в харчову плівку і помістити в холодильник на 1 годину.
Тим часом готуємо начинку.
Подрібнити і обсмажити курку, гриби, перець і цибулю. Можна окремо (cook_julija_simonchuk робила окремо, лише гриби з цибулею обʼєднала) а можна все разом. Охолодити, додати потертий сир, посолити, поперчити і перемішати.
Тісто розкачуємо, викладаємо в форму, формуємо бортики. Викладаємо начинку, заливаємо вершками, викладаємо за бажанням помідори, cook_julija_simonchuk ще трошки притрусила моцареллою, яка в неї завалялася в холодильнику і ставимо випікатися в розігріту духовку при 190 градусах 30-40 хвилин.
Ps: якщо у вас гарно пече духовка, то готуєте по такому принципу як cook_julija_simonchuk показала у відео і описала в тексті вище. Якщо ж ні, то коли викладаєте тісто в форму, вистеліть на тісто пергамент, покладіть груз (у вигляді наприклад квасолі, чи гороху), чи щось такого плану і запечіть в розігрітій духовці 10 хвилин перед тим як викладати начинку. Щоб саме тісто добре пропеклося. Смачного
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!