Одеський рецепт: ікра із синіх з болгарським перцем та помідорами
Закуска, яка подарує море позитивних емоцій
Фото: pexels.com
Без цієї ікри неможливо уявити літо. Вона просто обов’язкова на столі українці. Можна вживати закуску як самостійну страву або ж робити з нею бутерброди.
Що треба:
- Баклажани — 600 г
- Болгарський перець — 400 г
- Помідори — 400 г
- Часник — 4 зубчики
- Цибуля — 1 велика
- Сіль, перець — за смаком
- Cоняшникова олія — 60 мл
- Цукор — 0,5 ч.л.
Приготування:
Вимийте баклажани, болгарський перець і помідори. Викладіть їх на деко і запікайте в розігрітій до 190 градусів духовці 25-30 хвилин. Із запечених та охололих овочів зніміть шкірку, з перцю видаліть насіння.
Починайте подрібнювати овочі. Ножем дрібно наріжте баклажани, перець, помідори і часник.
Посмажте цибулю. Для цього поріжте її кубиками, додайте в сковорідку з олією. Смажте до золотистого кольору. Коли цибуля стане золотистою, додайте цукор і смажте ще кілька хвилин, щоб отримати легку карамелізацію.
Додайте смажену цибулю до подрібнених овочів. Олію, на якій вона смажилася, влийте туди ж. Добре перемішайте і поставте в холодильник мінімум на годину, щоб ікра настоялася.
Раніше ми писали про те, як приготувати медовий перець, консервований на зиму.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!