RU UA
1

Одеський рецепт: ікра із синіх з болгарським перцем та помідорами

Рецепти 12:50 - 01 серпня 2024

Закуска, яка подарує море позитивних емоцій

Одеський рецепт: ікра із синіх з болгарським перцем та помідорами

Фото: pexels.com

Без цієї ікри неможливо уявити літо. Вона просто обов’язкова на столі українці. Можна вживати закуску як самостійну страву або ж робити з нею бутерброди.

Що треба:

  • Баклажани — 600 г
  • Болгарський перець — 400 г
  • Помідори — 400 г
  • Часник — 4 зубчики
  • Цибуля — 1 велика
  • Сіль, перець — за смаком
  • Cоняшникова олія — 60 мл
  • Цукор — 0,5 ч.л.

Приготування:

Вимийте баклажани, болгарський перець і помідори. Викладіть їх на деко і запікайте в розігрітій до 190 градусів духовці 25-30 хвилин. Із запечених та охололих овочів зніміть шкірку, з перцю видаліть насіння.

Починайте подрібнювати овочі. Ножем дрібно наріжте баклажани, перець, помідори і часник.

Посмажте цибулю. Для цього поріжте її кубиками, додайте в сковорідку з олією. Смажте до золотистого кольору. Коли цибуля стане золотистою, додайте цукор і смажте ще кілька хвилин, щоб отримати легку карамелізацію.

Додайте смажену цибулю до подрібнених овочів. Олію, на якій вона смажилася, влийте туди ж. Добре перемішайте і поставте в холодильник мінімум на годину, щоб ікра настоялася.

Раніше ми писали про те, як приготувати медовий перець, консервований на зиму.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин