Неймовірно смачна запечена крихітка-картопля від Іриски Дімітрової
Цікавий рецепт смачної запеченої картопельки
Смачна запечена крихітка-картопля / Фото: Instagram @iriska_dimitrova
Ця смачна запечена картопелька не поступається смаком приготованій на вогнищі. А ситності їй додають сир та начинка. Готуватимемо з фудблогером Ірискою Дімітровою.
Інгредієнти:
- 4 великих молодих картоплі
- 1 цибулина
- 150-200 г курячого фаршу
- 200 г печериць
- 110 г копченого бекона
- олія
- 100 г вершків/сметани 20%
- сіль, перець, сушений часник
- вершкове масло
- 130-150 г сиру
Приготування:
- Велику картоплю добре миємо, загортаємо у фольгу і запікаємо при температурі 170 ° приблизно півтори години. Готовність можна перевірити ножем.
- Для начинки на невеликій кількості олії обсмажуємо цибулю до прозорості. Потім додаємо курячий фарш і розбиваємо його на маленькі грудочки. Коли фарш побіліє, додаємо печериці і тушкуємо все разом до випаровування вологи. Далі додаємо нарізаний бекон і обсмажуємо все разом до золотистого кольору.
- Вливаємо вершки, додаємо сіль, перець і сушений часник. Тушкуємо пару хвилин і охолоджуємо. Сир натираємо на дрібній терці і більшу частину додаємо до начинки.
- Коли картопля запечеться, розрізаємо її навпіл не до кінця. Серединку розминаємо виделкою, додаємо трішки солі і вершкового масла. Викладаємо в картоплю начинку і посипаємо натертим сиром.
- Запікаємо в духовці ще 15 хвилин.
Смачного!
Раніше ми ділились рецептом салату з тунцем та сиром Фета.
Джерело:
Instagram @iriska_dimitrova
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ