Солодке задоволення: рецепт ніжного шоколадного печива брауні з кремом і глазур'ю
Простий рецепт, який принесе масу задоволень
Печиво брауні/Фото: Bing
Брауні — це не просто печиво, це справжній шоколадний символ американської кухні. Його щільна, волога текстура і насичений шоколадний смак підкорили серця ласунів по всьому світу. Але як же з'явилися ці ласощі? Назва "брауні" походить від темно-коричневого кольору цього десерту. Слово "brown" англійською означає "коричневий".
Хочете спробувати приготувати брауні вдома? Ось простий рецепт.
Інгредієнти (на 10 шт):
- 180 г чорного шоколаду.
- 50 г вершкового масла.
- 1 яйце.
- 120 г цукру.
- 80 г борошна.
- 1 ч. л. розпушувача.
- 200 г білого шоколаду.
- 100 мл вершків 33%.
- 85 г молочного шоколаду.
- 30 мл олії.
Приготування крему:
Поламайте шоколад на шматочки, залийте гарячими вершками, перемішайте блендером. Накрийте плівкою та охолоджуйте в холодильнику мінімум 4 години. Потім збивайте міксером до твердих піків.
Приготування печива:
- Розбийте яйця в ємність, додайте цукор і перемішайте.
- Розтопіть шоколад з маслом та перемішайте.
- Змішайте шоколадну суміш з яйцями, додайте борошно та розпушувач.
- Використовуйте кондитерський мішок (або ложку) для формування печива.
- Випікайте при 170°C протягом 12 хвилин.
- Охолодіть печиво, потім намажте кремом.
Приготування глазурі:
- Розтопіть молочний шоколад з олією.
- Занурте печиво в глазур і дайте охолонути.
- Можна додатково прикрасити фруктами, горішками, кокосовою стружкою або мюслями.
Спробуйте приготувати неперевершене вівсяне печиво всього за 15 хвилин від Лізи Глінської.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!