Виходить ще смачніше: десерт "Бите скло" по-новому
Результат вас здивує
Десерт "Бите скло" по-новому/Фото: скрін
Усіма улюблений десерт "Бите скло" можна зробити ще смачніше. Для цього спробуйте приготувати його за рецептом фудблогера Алекса Міля.
Інгредієнти:
Для низу
- 200 г пісочного печива
- 80 г вершкового масла
Для основи
- желе, три смаки по 90 г + по 200 г води на кожне желе
- 700 г сметани (15%)
- 20 г желатину + 100 г води
- 100 г цукрової пудри(чи заміннику)
Для верхівки
- 1 банан
- 1 пачка желе + 200 мл води
Приготування:
- спочатку робимо желе. Беремо три смаки, але різного кольору, щоб виглядало цікавіше — наприклад, ківі, полуниця і апельсин.
- на 90 г сухої суміші для желе, вливаємо 200 г гарячої води(але не киплячої 70-80С) - все гарно перемішуємо, даємо охолонути і лишаємо в холодильнику застигати — коли застигне желе продовжуємо готовку
- давимо печиво в крихту — в блендері чи скалкою. Пересипаємо в тарілку. Додаємо розтоплене масло і вимішуємо. Пересипаємо в форму застелену пергаментом і вирівнюємо та втрамбовуємо дно. Та закиньте в холодильник на 10 хв
- в 100 г води всипаємо 20 г желатину, і лишаємо на 10 хв набухати
- желе дістаньте із тарілок і наріжте кубиками
- беремо 700 г сметани і всипаємо до неї цукрову пудру, бо цукор погано розчиниться у сметані, і вимішуємо вінчиком
- желатин розтоплюємо у мікрохвильовці, і вливаємо в сметану, та гарненько вимішуємо. Тепер все робіть швидко, бо сметана густітиме
- в форму вливаємо сметану, вкидаємо різноколірні кубики, і так поки не закінчиться і сметана і желе. Відправляємо в холодильник на кілька годин
- беремо ще одне желе червоного кольору, заливаємо гарячою водою і даємо охолонути
- коли сметана схопиться викладаємо банан або ягоди, і переливаємо желе поверх сметани, і чекаємо поки застигне. Виходить ідеальна подача. Всім смачного.
Раніше ми пропонували спробувати холодну пасту-салат з тунцем.
Джерело:
Алекс Міль
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ