ОСТАННІ
23 вересня, четвер
22 вересня, середа
21 вересня, вівторок
20 вересня, понеділок
19 вересня, неділя
Більше новин

Ідеальна кукурудза: 3 варіанта приготування улюбленої літньої страви

Рецепти 19:29 - 29 липня 2021

Лайфхаки, які дозволять повністю розкрити ніжний смак кукурудзи

ідеальна кукурудза

Фото: Unsplash/ Автор - Wouter Supardi Salari

Кукурудза подобається абсолютно всім. Тому, як тільки настає сезон багато хто поспішає купити свіжі молоді качани кукурудзи. Існують три способи приготування, які дозволяють сповна розкрити смак цього злака.

Варена кукурудза у каструлі

Це найпоширеніший спосіб приготування кукурудзи. Однак, існують хитрощі, які дозволять зробити її максимально смачною.

Закип'ятіть воду і опустіть туди кукурудзу. Зверніть увагу, що на великому вогні варити кукурудзу не можна: одразу після закипання слід зменшити вогонь максимально.

Знімати листя не потрібно: при варінні вони додадуть кукурудзі додатковий аромат і соковитість. Готову гарячу кукурудзу звільніть від листя. Перед подачею змастіть її вершковим маслом і посипте сіллю за смаком.

У мікрохвильовці

Очистіть кукурудзу і замочіть її у холодній воді на одну годину. Потім покладіть кукурудзу у поліетиленовий пакет, налийте туди ж 2 столові ложки чистої води кімнатної температури. Щільно зав'яжіть пакет і зробіть у ньому кілька маленьких дірочок для циркуляції пара. Поставте кукурудзу в миску, а її - в мікрохвильову піч. Готуйте 15 хвилин на максимальній потужності.

В духовці

Глибоку форму для запікання змастіть вершковим маслом. Викладіть туди вимиту і очищену від листя кукурудзу. Налийте теплу кип'ячену воду так, щоб качани були на половину в ній. Накрийте форму листом фольги.

Випікайте кукурудзу у розігрітій до 180°С духовці 40 хвилин, якщо злак молодий, і 120 хвилин, якщо качани зрілі.

Раніше ми розповідали, як правильно варити макарони.

Джерело: Мeta.ua
ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин

0 коментарів