Рецепт маринованих огірків на зиму з пікантним смаком
Відкривати банки зі смачнючими огірочками можна буде вже через 2-3 місяці
Хрусткі мариновані огірочки за рецептом досвідченої господині / Фото: gpointstudio/Freepik
Рецепт маринованих огірків на зиму вирізняється максимальною легкістю та простотою, адже для приготування такої смачної та корисної заготовки знадобиться кілька стандартних продуктів.
А все інше — справа досвіду. Ним якраз і поділилася кулінарна майстриня, яка часто балує підписників цікавими рецептами основних страв, салатів, напоїв і випічки.
Інгредієнти
- Огірки — 600 г;
- Гірчиця французька — 2 ч.л;
- Кетчуп — 2 ст.л;
- Сіль кам'яна — 0,5 ч.л;
- Цукор — 0,5 ч.л;
- Оцет — 30 мл;
- Вода — 240 мл;
- Перець духмяний — 4 шт;
- Часник — 2 зубчики;
- Листя хрону;
- Кріп.
Рецепт маринованих огірків
- Банки обов'язково простерилізуйте, як і кришки! Тільки після цього викладіть у банки хрін, кріп, часник і можете додати ще листочки смородини або вишні.
- Огірки викладайте впритул, а потім заливайте окропом.
- Для маринаду потрібно змішати воду, оцет, цукор, сіль, перець, кетчуп і гірчицю. Перемішайте до отримання однорідної суміші, доведіть до кипіння і тримайте на повільному вогні протягом 5 хвилин.
- Злийте з огірків воду, а замість неї влийте приготований маринад. Накрийте кришками та накрийте теплим рушником, не забувши перед цим перевернути банки.
Мине кілька місяців і можна насолоджуватися хрусткими й апетитними огірочками.
Також рекомендуємо рецепт, перевірений часом і досвідом. Господиня розповіла, як приготувати картоплю з м'ясом, щоб вийшло дуже смачно.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!