RU UA
1

Рецепт маринованих огірків на зиму з пікантним смаком

Рецепти 10:13 - 07 серпня 2024

Відкривати банки зі смачнючими огірочками можна буде вже через 2-3 місяці

Хрусткі мариновані огірочки за рецептом досвідченої господині / Фото: gpointstudio/Freepik

Хрусткі мариновані огірочки за рецептом досвідченої господині / Фото: gpointstudio/Freepik

Рецепт маринованих огірків на зиму вирізняється максимальною легкістю та простотою, адже для приготування такої смачної та корисної заготовки знадобиться кілька стандартних продуктів.

А все інше — справа досвіду. Ним якраз і поділилася кулінарна майстриня, яка часто балує підписників цікавими рецептами основних страв, салатів, напоїв і випічки.

Інгредієнти

  • Огірки — 600 г;
  • Гірчиця французька — 2 ч.л;
  • Кетчуп — 2 ст.л;
  • Сіль кам'яна — 0,5 ч.л;
  • Цукор — 0,5 ч.л;
  • Оцет — 30 мл;
  • Вода — 240 мл;
  • Перець духмяний — 4 шт;
  • Часник — 2 зубчики;
  • Листя хрону;
  • Кріп.

Рецепт маринованих огірків

  1. Банки обов'язково простерилізуйте, як і кришки! Тільки після цього викладіть у банки хрін, кріп, часник і можете додати ще листочки смородини або вишні.
  2. Огірки викладайте впритул, а потім заливайте окропом.
  3. Для маринаду потрібно змішати воду, оцет, цукор, сіль, перець, кетчуп і гірчицю. Перемішайте до отримання однорідної суміші, доведіть до кипіння і тримайте на повільному вогні протягом 5 хвилин.
  4. Злийте з огірків воду, а замість неї влийте приготований маринад. Накрийте кришками та накрийте теплим рушником, не забувши перед цим перевернути банки.

Мине кілька місяців і можна насолоджуватися хрусткими й апетитними огірочками.

Також рекомендуємо рецепт, перевірений часом і досвідом. Господиня розповіла, як приготувати картоплю з м'ясом, щоб вийшло дуже смачно.

Джерело: instagram/vistovska_cooking

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин