RU UA
1

З бринзою та шкварками: рецепт традиційного гуцульського баноша

Рецепти 15:13 - 07 серпня 2024

Справжній український банош готується дуже швидко та з доступних продуктів

З бринзою та шкварками: рецепт традиційного гуцульського баноша

Рецепт гуцульського баноша/Фото: istockphoto

Банош або бануш — найвідоміша страва української закарпатської кухні, яка готується з кукурудзяної каші з додаванням сиру і м'яса за смаком. Це ситна і недорога страва, оскільки кукурудзяна крупа є однією з найдешевших. 

Інгредієнти:

  • кукурудзяна крупа 100 г.
  • молоко 250 г.
  • сметана 250 г.
  • вершкове масло 30 г.
  • сіль 0,5 ч.л
  • цукор 0,5 ч.л
  • грудинка 150 г.
  • бринза 50 г.

В каструлю вливаємо молоко, сметану, масло, цукор, сіль. Перемішуємо до закипання.

Потім поступово всипаємо кукурудзяну крупу і постійно помішуємо.

Потім крупа ставатиме такою клейкою, 10-15 хв приблизно готуємо.

За декілька хвилин до кінця я накриваю кришкою і залишаю ще постояти.

Окремо обсмажуємо шкварки, які викладаємо зверху на банош та посипаємо ще перед подачею бринзою. Смачного.

Раніше ми пропонували спробувати десерт "Бите скло" по-новому.

Джерело: diali_cooking

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин