З бринзою та шкварками: рецепт традиційного гуцульського баноша
Справжній український банош готується дуже швидко та з доступних продуктів
Рецепт гуцульського баноша/Фото: istockphoto
Банош або бануш — найвідоміша страва української закарпатської кухні, яка готується з кукурудзяної каші з додаванням сиру і м'яса за смаком. Це ситна і недорога страва, оскільки кукурудзяна крупа є однією з найдешевших.
Інгредієнти:
- кукурудзяна крупа 100 г.
- молоко 250 г.
- сметана 250 г.
- вершкове масло 30 г.
- сіль 0,5 ч.л
- цукор 0,5 ч.л
- грудинка 150 г.
- бринза 50 г.
В каструлю вливаємо молоко, сметану, масло, цукор, сіль. Перемішуємо до закипання.
Потім поступово всипаємо кукурудзяну крупу і постійно помішуємо.
Потім крупа ставатиме такою клейкою, 10-15 хв приблизно готуємо.
За декілька хвилин до кінця я накриваю кришкою і залишаю ще постояти.
Окремо обсмажуємо шкварки, які викладаємо зверху на банош та посипаємо ще перед подачею бринзою. Смачного.
Раніше ми пропонували спробувати десерт "Бите скло" по-новому.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!