RU UA
1

Український 100-річний рецепт: готуємо традиційний Соложеник

Рецепти 21:12 - 07 серпня 2024

Страва складається з ніжних, тонких млинців з начинкою з соковитих, солодких яблук і шапочки з повітряного безе

Рецепт яблучного соложеника/Фото: кадр з відео

Рецепт яблучного соложеника/Фото: кадр з відео

Соложеник – традиційна українська випічка, яка завжди готувалася на свята. Цей десерт нагадує млинцевий торт, але відрізняється своєю унікальною консистенцією, смаком та структурою.

Існує величезна маса різновидів соложеника з різними начинками, починаючи від варення і закінчуючи маком. Сьогодні пропонуємо приготувати цей пиріг з яблуками.  Яблучний же соложеник крім найніжнішого смаку ще й виходить дуже ароматним.

Рецепт соложеника: інгредієнти

Тісто:

  • Яйця - 5 шт
  • Борошно пшеничне - 150 г
  • Цукор - 50 г
  • Молоко - 150 мл
  • Вершкове масло - 100 г
  • Ванільний цукор - 10 г
  • Сіль – дрібка

Начинка:

  • Яблука - 6 великих
  • Вершкове масло - 30 г
  • Цукор - 2 ст л
  • Кориця - 1 ч л

Безе:

  • Білки - 2 шт (~60 г)
  • Цукор - 120 г

Спосіб приготування соложеника:

  1. Починаємо з тіста, відділяємо білки від жовтків. Жовтки відкладаємо, а в білки додаємо ванільний цукор і дрібку солі. Збиваємо до стійких піків.
  2. В окремій ємності збиваємо жовтки з цукром, молоком і дрібкою солі, поки маса не стане світлішою і не збільшиться. Додаємо борошно і збиваємо. В самому кінці додаємо розтоплене вершкове масло (не гаряче) і білки. Все збиваємо та даємо тісту трішки відпочити.
  3. Випікаємо млинці на пательні.
  4. Для начинки розтоплюємо в сотейнику вершкове масло і обсмажуємо нарізані яблука без шкірки. Як тільки яблука стануть мʼякими, додаємо 2 ст л цукру та корицю. Карамелізуємо до привабливого золотавого кольору.
  5. Для безе збиваємо білки з цукром.
  6. Далі складаємо соложеник. На деко викладаємо пергамент, далі млинець, потім безе і начинка, так чергуємо.
  7. Начинку кожен раз складаємо ближче і ближче до центру, залишаючи пустими краї, щоб створити форму напівсфери.
  8. Верхній млинець змащуємо добрим шаром безе з усіх боків і відправляємо запікатись в духовку на 15 хвилин при 210 градусах.

Брауні — це не просто печиво, це справжній шоколадний символ американської кухні. Його щільна, волога текстура і насичений шоколадний смак підкорили серця ласунів по всьому світу. Раніше ми ділилися рецептом ніжного шоколадного печива брауні з кремом і глазур'ю.

Джерело: Instagram

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин