ОСТАННІ
16 вересня, четвер
15 вересня, середа
14 вересня, вівторок
13 вересня, понеділок
Більше новин

6 лайфхаків, які допоможуть зберегти корисні речовини картоплі під час приготування

Рецепти 13:50 - 30 липня 2021

Скориставшись цими хитрощами ви зможете максимально зберегти всі корисні вітаміни

Картопля

Фото: Pexels/Автор - Jess Ho

Вчені неодноразово підтверджували, що картопля - це один з найкорисніших продуктів для здоров'я. У ній містяться вітаміни В1, С, В2, РР, магній, калій, кальцій, залізо та фосфор. Однак при неправильному приготуванні картопля втрачає велику кількість корисних речовин. Щоб їх зберегти використовуйте такі хитрощі при приготуванні:

  • Почищену картоплю ніколи не зберігайте у воді.
  • З картоплі необхідно зрізати тонкий шар шкірку. А краще відварювати або запікати в мундирі.
  • Картоплю слід класти в кип'ячену та підсолену воду.
  • Очищену та порізану картоплю не можна тримати у холодній воді. Приблизно за годину вона втрачає 5% вітаміну В і 13% вітаміну С.
  • Картоплю краще готувати на пару або ж у мінімальній кількості води.

Раніше ми повідомили про лайфхаки, які дозволять повністю розкрити ніжний смак кукурудзи.

Джерело: Мeta.ua
ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин

0 коментарів