RU UA
1

Ніжні та яскраві: готуємо ягідні вареники у вишневому тісті

Рецепти 21:08 - 08 серпня 2024

Від цих вареників ви отримаєте не тільки гастрономічне, але й естетичне задоволення, адже вони неймовірно красиві

Рецепт ягідних вареників у вишневому тісті/Фото: кадр з відео

Рецепт ягідних вареників у вишневому тісті/Фото: кадр з відео

Вареники з вишнею – традиційна українська страва. Вони дуже смачні та соковиті, адже завдяки вишні вони мають приємну кислинку та насичений аромат. Пропонуємо приготувати особливі яскраві вареники, які будуть бавити око.

Рецепт ягідних вареників у вишневому тісті: інгредієнти

Для тіста:

  • Вишневий сік - 380 мл
  • Борошно - 450 г
  • Цукор - 65 г
  • Вершкове масло - 50 г

Для начинки:

  • Ягоди (черешні, вишні, сливи, порічка, чорниця) ~ 300 - 400 г
  • Цукор ~ 30 г
  • Крем (за бажанням):
  • Холодні вершки 33% - 100 мл
  • Філадельфія - 250 г
  • Цукрова пудра - 3-4 ст л

Соус:

  • Вишневий сік - 150 г
  • Вершкове масло - 20 г
  • Цукор - 2 ст

Спосіб приготування ягідних вареників у вишневому тісті:

  1. Вичавлюємо сік з вишень за допомогою марлі (можна додати трішки порічки). Має вийти 380 мл вже готового соку.
  2. Вливаємо в сотейник сік, масло та цукор і доводимо до кипіння.
  3. Знімаємо сотейник з вогню та всипаємо в два підходи половину борошна і добре все перемішуємо деревʼяною лопаткою.
  4. Лишаємо охолонути, потім перекладаємо на поверхню і вмішуємо другу половину борошна (кількість борошна за потребою можна зменшити або збільшити, все залежить від самого борошна).
  5. Загортаємо в плівку та лишаємо відпочити на 30 хвилин.
  6. Для начинки прибираємо кісточки з ягід.
  7. Готове тісто розкочуємо на притрушеній борошном поверхні, мені подобається товщина 0,5 см, склянкою вирізаємо кружечки.
  8. Викладаємо ягоди з цукром та ліпимо вареники.
  9. Перекладаємо готові вареники на притрушену борошном посудину або пергамент.
  10. Відварюємо в підсоленій воді приблизно 3-4 хвилини після того, як вспливуть.
  11. Для соусу вичавлюємо ще 150 мл вишневого соку, вливаємо в пательню та додаємо вершкове масло з цукром, прогріваємо та викладаємо відварені вареники і тушкуємо ще декілька хвилин.
  12. Для крему збиваємо до піків холодні вершки, додаємо філадельфію та цукрову пудру - поєднуємо. Або просто подаємо відварені вареники зі сметаною, це теж буде неперевершено.

Соложеник – традиційна українська випічка, яка завжди готувалася на свята. Цей десерт нагадує млинцевий торт, але відрізняється своєю унікальною консистенцією, смаком та структурою.

Джерело: Instagram

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин