Ніжні та яскраві: готуємо ягідні вареники у вишневому тісті
Від цих вареників ви отримаєте не тільки гастрономічне, але й естетичне задоволення, адже вони неймовірно красиві
Рецепт ягідних вареників у вишневому тісті/Фото: кадр з відео
Вареники з вишнею – традиційна українська страва. Вони дуже смачні та соковиті, адже завдяки вишні вони мають приємну кислинку та насичений аромат. Пропонуємо приготувати особливі яскраві вареники, які будуть бавити око.
Рецепт ягідних вареників у вишневому тісті: інгредієнти
Для тіста:
- Вишневий сік - 380 мл
- Борошно - 450 г
- Цукор - 65 г
- Вершкове масло - 50 г
Для начинки:
- Ягоди (черешні, вишні, сливи, порічка, чорниця) ~ 300 - 400 г
- Цукор ~ 30 г
- Крем (за бажанням):
- Холодні вершки 33% - 100 мл
- Філадельфія - 250 г
- Цукрова пудра - 3-4 ст л
Соус:
- Вишневий сік - 150 г
- Вершкове масло - 20 г
- Цукор - 2 ст
Спосіб приготування ягідних вареників у вишневому тісті:
- Вичавлюємо сік з вишень за допомогою марлі (можна додати трішки порічки). Має вийти 380 мл вже готового соку.
- Вливаємо в сотейник сік, масло та цукор і доводимо до кипіння.
- Знімаємо сотейник з вогню та всипаємо в два підходи половину борошна і добре все перемішуємо деревʼяною лопаткою.
- Лишаємо охолонути, потім перекладаємо на поверхню і вмішуємо другу половину борошна (кількість борошна за потребою можна зменшити або збільшити, все залежить від самого борошна).
- Загортаємо в плівку та лишаємо відпочити на 30 хвилин.
- Для начинки прибираємо кісточки з ягід.
- Готове тісто розкочуємо на притрушеній борошном поверхні, мені подобається товщина 0,5 см, склянкою вирізаємо кружечки.
- Викладаємо ягоди з цукром та ліпимо вареники.
- Перекладаємо готові вареники на притрушену борошном посудину або пергамент.
- Відварюємо в підсоленій воді приблизно 3-4 хвилини після того, як вспливуть.
- Для соусу вичавлюємо ще 150 мл вишневого соку, вливаємо в пательню та додаємо вершкове масло з цукром, прогріваємо та викладаємо відварені вареники і тушкуємо ще декілька хвилин.
- Для крему збиваємо до піків холодні вершки, додаємо філадельфію та цукрову пудру - поєднуємо. Або просто подаємо відварені вареники зі сметаною, це теж буде неперевершено.
Посмотреть эту публикацию в Instagram
Публикация от ВАЛЕРІЯ МАТРОХІНА | МАСТЕР ШЕФ (@valeria.matrokhina)
Соложеник – традиційна українська випічка, яка завжди готувалася на свята. Цей десерт нагадує млинцевий торт, але відрізняється своєю унікальною консистенцією, смаком та структурою.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!