Смачно, корисно та не калорійно: ПХ брауні на сковорідці
Це виходить не лише дієтично, а й дуже смачно
ПХ брауні на сковорідці/Фото: скрін
Брауні, який не шкодить фігурі — цілковита реальність. Спробуйте приготувати десерт за рецептом фудблогера Алекса Міля. Це виходить не лише дієтично, а й дуже смачно.
Інгредієнти:
- 2 яйця
- 120 мл молока (1-3%)
- 60 г сметани(15%)
- 10 г розпушувача тіста
- 80 г вівсяного борошна (або вівсянки перемеленої в блендері)
- 40 г какао
- 20 г замінника цукру
- Для смаження — томлене масло ГХІ
- 70 г шоколаду + 50 мл молока, для шоколадної глазурі
Приготування:
- в тарілку розбиваємо яйця, вливаємо молоко і сметану та перемішуємо. Додаємо замінник цукру, вівсяне борошно, розпушувач, какао і все вимішуємо до однорідності вінчиком
- беремо сковорідку і змащуємо дно — для максимальної користі, найліпше для смаження обирати саме масло ГХІ, злегка змастивши ним поверхню сковорідки.
- заливаємо всю масу на сковорідку, накриваємо кришкою, і ставимо на найменший вогонь що у Вас є на плиті. І готуємо близько 25-30 хв, не перевертаючи
- періодично поглядайте, перевіряючи готовність — щоб не підгоріло дно
- для поливки візьміть молоко і шоколад, і розтопіть перемішуючи на малому вогні, до однорідної маси.
- дістаємо брауні, поливаємо глазур'ю — і даємо охолонути.
Раніше ми пропонували спробувати рецепт традиційного гуцульського баноша.
Джерело:
Алекс Міль
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ