Шоколадний мус: рецепт улюбленого десерту Єлизавети II
Приготування цієї страви дуже просте і не вимагає дорогих інгредієнтів

Фото: Getty Images/ Автор - Chris Jackson
Королева Великої Британії Єлизавета II - відома прихильниця солодощів! Монарх дуже любить хороші десерти, але найчастіше вона замовляє своєму шеф-кухарю шоколадний мус. Ця страва готується з простих інгредієнтів, і ви зможете її з легкістю повторити на своїй кухні.
Для королівського десерту вам знадобиться:
- Чорний шоколад - 100 г;
- Яйце - 1 шт;
- Цукор - 50 г;
- Вершкове масло - 30 г.
На водяній бані або в мікрохвильовій печі розтопіть шоколад. Тим часом відокремте білок від жовтка і добре збийте білок з цукром.
До розтопленого шоколаду додайте збитий білок з цукром і масло. Плавно перемішайте суміш і помістіть її у креманку або склянку. При бажанні можна прикрасити страву горіхами, ягодами або сухофруктами.
В оригінальному рецепті присутній чорний шоколад, однак якщо ви його не любите - можна замінити будь-яким іншим. Також ви можете прибрати масло, тоді десерт вийде менш калорійним.
Раніше ми розповідали, як приготувати улюблений коктейль Єлизавети II.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!