Як у бабусі: рецепт смажених пиріжків з яйцем та зеленню
Смакота для всієї родини

Рецепт смажених пиріжків з яйцем та зеленню / Фото: Freepik
Це тісто можна використовувати для приготування пиріжків з будь-якою начинкою.
Вам знадобиться:
- 420 мл кефіру
- 11 г сухих дріжджів
- 700 г борошна
- 2 яйця
- 2 ст. л. рослинної олії
- 2 ст. л. цукру
- Сіль на смак
Інгредієнти для начинки:
- 5 варених яєць
- Великий пучок зеленої цибулі та кропу
- Сіль і перець на смак
- 2 ст. л. олії
Додатково:
- Олія для смаження
Приготування:
- У великій мисці змішуємо кефір, яйця, олію, цукор та дріжджі.
- Поступово додаємо борошно, постійно перемішуючи. Коли тісто стане напівготовим, додаємо сіль.
- Замішуємо м'яке та еластичне тісто. Змащуємо миску олією і кладемо в неї тісто. Накриваємо плівкою і залишаємо на одну годину для підйому. За цей час тісто має збільшитися вдвічі.
- Дрібно нарізаємо зелень і кладемо в миску. Варені яйця нарізаємо маленькими кубиками.
- Додаємо до зелені сіль, перець та олію, добре перемішуємо. Трохи придавлюємо зелень стаканом або товкачиком, щоб зменшити об'єм цибулі.
- Додаємо нарізані яйця і ще раз перемішуємо.
- Підготовлене тісто ділимо на невеликі шматочки. Формуємо з них пиріжки, додаючи всередину начинку.
- Розігріваємо олію на сковорідці. Викладаємо пиріжки і смажимо на середньому вогні з обох сторін.
- Після перевертання пиріжків на інший бік, накриваємо сковорідку кришкою і смажимо ще 5-6 хвилин.
- Готові пиріжки викладаємо на тарілку з паперовим рушником, щоб позбутися зайвої олії.
Нещодавно ми ділилися рецептом плову з мисливськими ковбасками.
Джерело:
katarina_movchan
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні