ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Як у бабусі: рецепт смажених пиріжків з яйцем та зеленню

Рецепти 21:19 - 21 серпня 2024

Смакота для всієї родини

Як у бабусі: рецепт смажених пиріжків з яйцем та зеленню

Рецепт смажених пиріжків з яйцем та зеленню / Фото: Freepik

Це тісто можна використовувати для приготування пиріжків з будь-якою начинкою.

Вам знадобиться:

  • 420 мл кефіру
  • 11 г сухих дріжджів
  • 700 г борошна
  • 2 яйця
  • 2 ст. л. рослинної олії
  • 2 ст. л. цукру
  • Сіль на смак

Інгредієнти для начинки:

  • 5 варених яєць
  • Великий пучок зеленої цибулі та кропу
  • Сіль і перець на смак
  • 2 ст. л. олії

Додатково:

  • Олія для смаження

Приготування:

  1. У великій мисці змішуємо кефір, яйця, олію, цукор та дріжджі.
  2. Поступово додаємо борошно, постійно перемішуючи. Коли тісто стане напівготовим, додаємо сіль.
  3. Замішуємо м'яке та еластичне тісто. Змащуємо миску олією і кладемо в неї тісто. Накриваємо плівкою і залишаємо на одну годину для підйому. За цей час тісто має збільшитися вдвічі.
  4. Дрібно нарізаємо зелень і кладемо в миску. Варені яйця нарізаємо маленькими кубиками.
  5. Додаємо до зелені сіль, перець та олію, добре перемішуємо. Трохи придавлюємо зелень стаканом або товкачиком, щоб зменшити об'єм цибулі.
  6. Додаємо нарізані яйця і ще раз перемішуємо.
  7. Підготовлене тісто ділимо на невеликі шматочки. Формуємо з них пиріжки, додаючи всередину начинку.
  8. Розігріваємо олію на сковорідці. Викладаємо пиріжки і смажимо на середньому вогні з обох сторін.
  9. Після перевертання пиріжків на інший бік, накриваємо сковорідку кришкою і смажимо ще 5-6 хвилин.
  10. Готові пиріжки викладаємо на тарілку з паперовим рушником, щоб позбутися зайвої олії.

Нещодавно ми ділилися рецептом плову з мисливськими ковбасками.

Джерело: katarina_movchan

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин