Філіппінський секрет: десерт, який не потребує випікання, але смакує просто магічно
Цей холодний десерт навіть кращий за традиційне італійське тирамісу

Філіппінський секрет: десерт, який не потребує випікання, але смакує просто магічно/Фото: Alex Lepe/The kitchn
Хочеш вразити гостей, не вмикаючи духовку? Приготуй цей філіппінський десерт, який поєднує ніжний крем, стиглі манго та хрустке печиво. Це ідеальний літній торт без випікання, який готується за лічені хвилини, а смакує справді магічно.
Інгредієнти (на 9–12 порцій):
- Стиглі манго — 6 шт. (приблизно 1,25 кг)
- Вершкове печиво, вершковий крекер або печиво “До кави” — приблизно 340 г
- Вершки 33–36% — 415 мл
- Згущене молоко — 180 мл
- Дрібка солі
- Одна чайна ложка екстракту ванілі
Спосіб приготування
- Почистьте манго та наріжте м’якоть кубиками або скибочками. Відкладіть.
- У холодній мисці збийте вершки. Додайте згущене молоко, сіль, ваніль та збивайте до стійких піків.
- У форму (20×20 см) викладіть шар печива. Зверху — шар крему, потім шар манго. Повторіть шари ще 2 рази.
- Завершіть шаром крему та прикрасьте шматочками манго або крихтами печива.
- Накрийте плівкою та поставте у холодильник щонайменше на 4 години (а краще — на ніч), щоб торт застиг.
- Наріжте порційно та насолоджуйтеся холодним, кремовим, фруктовим щастям!
Раніше ми писали про те, як приготувати перепілку у вершковому соусі з грибами.
Джерело:
The kitchn
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні