ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Сонячний смак дитинства: готуємо ідеальний ягідний кисіль

Рецепти 19:10 - 24 червня 2025

Він тане в роті й рятує в спеку

Сонячний смак дитинства: готуємо ідеальний ягідний кисіль

Сонячний смак дитинства: готуємо ідеальний ягідний кисіль/Фото: pexels

Кісіль – ідеальний десерт для літніх днів. Він простий і при цьому освіжаючий та смачний. Готувати можна з малиною, полуницею та лісовою суницею.

Завдяки м’якій текстурі та натуральним інгредієнтам страва корисна для шлунку. Кисіль легко засвоюється і не перевантажує травну систему. Також він покращує мікрофлору кишківника.

Що треба:

  • сухе червоне вино
  • цедра лимона та апельсина
  • цукор або цукрова пудра
  • картопляне борошно
  • вода
  • червоні ягоди, наприклад, вишні, малина, полуниця, журавлина
  • за бажанням: збиті вершки або ванільне морозиво.

Приготування:

Налийте вино в каструлю, додайте цедру лимона та апельсина. Зачекайте, поки закипить. Додайте цукор або цукрову пудру. Перемішайте. Всипте 5 столових ложок картопляного борошна в миску. Додайте воду, перемішайте.

Всипте борошно та воду в кипляче вино, щоб все загусло. Додайте фрукти, перемішайте та відставте охолоджуватися. Потім можна поставити кисіль в холодильник і додати збиті вершки або ванільне морозиво.

Їсти кисіль можна як повноцінну страву або ж з печивом, бісквітом або млинцями. Другий варіант додає ситності. Для текстурного контрасту можна додати горішки. Для присмаку — м’яту або лаванду. Цікавим варіантом буде налити кисіль у чашку та пити його з трубочки.

Після активного літнього дня кисіль буде дуже доречний! Влаштуйте собі приємний відпочинок.

Раніше ми писали, як приготувати лобіані зі шпинатом.

Джерело: dziendobry.tvn

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин