Сонячний смак дитинства: готуємо ідеальний ягідний кисіль
Він тане в роті й рятує в спеку

Сонячний смак дитинства: готуємо ідеальний ягідний кисіль/Фото: pexels
Кісіль – ідеальний десерт для літніх днів. Він простий і при цьому освіжаючий та смачний. Готувати можна з малиною, полуницею та лісовою суницею.
Завдяки м’якій текстурі та натуральним інгредієнтам страва корисна для шлунку. Кисіль легко засвоюється і не перевантажує травну систему. Також він покращує мікрофлору кишківника.
Що треба:
- сухе червоне вино
- цедра лимона та апельсина
- цукор або цукрова пудра
- картопляне борошно
- вода
- червоні ягоди, наприклад, вишні, малина, полуниця, журавлина
- за бажанням: збиті вершки або ванільне морозиво.
Приготування:
Налийте вино в каструлю, додайте цедру лимона та апельсина. Зачекайте, поки закипить. Додайте цукор або цукрову пудру. Перемішайте. Всипте 5 столових ложок картопляного борошна в миску. Додайте воду, перемішайте.
Всипте борошно та воду в кипляче вино, щоб все загусло. Додайте фрукти, перемішайте та відставте охолоджуватися. Потім можна поставити кисіль в холодильник і додати збиті вершки або ванільне морозиво.
Їсти кисіль можна як повноцінну страву або ж з печивом, бісквітом або млинцями. Другий варіант додає ситності. Для текстурного контрасту можна додати горішки. Для присмаку — м’яту або лаванду. Цікавим варіантом буде налити кисіль у чашку та пити його з трубочки.
Після активного літнього дня кисіль буде дуже доречний! Влаштуйте собі приємний відпочинок.
Раніше ми писали, як приготувати лобіані зі шпинатом.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!