ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Лобіані зі шпинатом: зелена душа грузинського хліба

Рецепти 17:23 - 23 червня 2025

Дуже ситна та ароматна їжа!

Лобіані зі шпинатом: зелена душа грузинського хліба

Лобіані зі шпинатом: зелена душа грузинського хліба/Фото: przepisy.pl

Лобіані — це справжня перлина грузинської кухні, яка поєднує простоту інгредієнтів із глибоким, насиченим смаком. Особливо смачною ця страва стає у варіанті з квасолею та шпинатом.

Що треба:

  • борошно - 500 грамів
  • сіль - 0,5 чайної ложки
  • сухі дріжджі - 12 грамів
  • вода - 400 мілілітрів
  • яйце - 1 штука
  • зубчик часнику - 2 штуки
  • червона цибуля - 2 штуки
  • Приправа для грильованих овочів - 2 столові ложки
  • молодий шпинат - 200 грамів
  • консервована чорна квасоля - 250 грамів
  • волоські горіхи - 80 грамів
  • олія для смаження - 4 столові ложки

Приготування:

У мисці змішайте борошно, дріжджі, сіль, воду та яйце до однорідної маси. Накрийте кришкою та залиште в теплому місці на 1 годину. Тим часом злийте воду з квасолі. Наріжте цибулю та часник і обсмажте на олії. Шпинат помийте, обсушіть, добре порвіть і додайте до смаженої цибулі разом з квасолею. Додайте горіхи та приправу. Смажте все ще кілька хвилин, поки шпинат не розм’якне. Потім відставте охолоджуватися.

Тепер повернемося до тіста. Розділіть його на 8 частин і сформуйте кульки. Розкачайте кожну до товщини 1 см. Викладіть начинку на чотири диски (якщо у вас залишиться, подавайте окремо), накрийте іншим диском і добре защипніть краї. У вас має вийти чотири круглі коржі.
Смажте хліб на сухій сковороді приблизно 8-10 хвилин з кожного боку на середньому вогні без додавання жиру. Подавайте, коли він буде готовий і підрум'яниться, з рештою начинки. Ви також можете збризнути лобіані оливковою олією.

Раніше ми писали про те, як приготувати салат, який варто взяти на роботу.

Джерело: przepisy.pl

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин