Лобіані зі шпинатом: зелена душа грузинського хліба
Дуже ситна та ароматна їжа!

Лобіані зі шпинатом: зелена душа грузинського хліба/Фото: przepisy.pl
Лобіані — це справжня перлина грузинської кухні, яка поєднує простоту інгредієнтів із глибоким, насиченим смаком. Особливо смачною ця страва стає у варіанті з квасолею та шпинатом.
Що треба:
- борошно - 500 грамів
- сіль - 0,5 чайної ложки
- сухі дріжджі - 12 грамів
- вода - 400 мілілітрів
- яйце - 1 штука
- зубчик часнику - 2 штуки
- червона цибуля - 2 штуки
- Приправа для грильованих овочів - 2 столові ложки
- молодий шпинат - 200 грамів
- консервована чорна квасоля - 250 грамів
- волоські горіхи - 80 грамів
- олія для смаження - 4 столові ложки
Приготування:
У мисці змішайте борошно, дріжджі, сіль, воду та яйце до однорідної маси. Накрийте кришкою та залиште в теплому місці на 1 годину. Тим часом злийте воду з квасолі. Наріжте цибулю та часник і обсмажте на олії. Шпинат помийте, обсушіть, добре порвіть і додайте до смаженої цибулі разом з квасолею. Додайте горіхи та приправу. Смажте все ще кілька хвилин, поки шпинат не розм’якне. Потім відставте охолоджуватися.
Тепер повернемося до тіста. Розділіть його на 8 частин і сформуйте кульки. Розкачайте кожну до товщини 1 см. Викладіть начинку на чотири диски (якщо у вас залишиться, подавайте окремо), накрийте іншим диском і добре защипніть краї. У вас має вийти чотири круглі коржі.
Смажте хліб на сухій сковороді приблизно 8-10 хвилин з кожного боку на середньому вогні без додавання жиру. Подавайте, коли він буде готовий і підрум'яниться, з рештою начинки. Ви також можете збризнути лобіані оливковою олією.
Раніше ми писали про те, як приготувати салат, який варто взяти на роботу.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!