Таку фокаччу ви ще не куштували: універсальний рецепт
Приготуйте просту домашню версію цього класичного італійського хліба

Фото: Freepik
Вам не доведеться шукати справжній італійський ресторан, щоб спробувати ту саму фокаччу, за правильним рецептом.
Ми знайшли чудовий, універсальний варіант, з яким впораються навіть кулінари-початківці.
Інгредієнти
- Борошно пшеничне - 500 г
- Сухі дріжджі швидкої дії - 7 г
- Морська сіль дрібна - 2 ч. л.
- Оливкова олія - 5 ст. л.
- Морська сіль велика - 1 ч. л.
- Розмарин - ¼ маленького пучка
Рецепт
- Просіяне у велику миску борошно змішайте з сіллю і дріжджами, у центрі зробіть заглиблення і злийте 2 столові ложки олії.
- Поступово вливайте 350 мл теплої води, щоб замісити злегка липке тісто.
- Притрусіть стіл невеликою кількістю борошна, щоб воно не прилипало, і місіть приблизно 10 хвилин, а далі перекладіть у чистий посуд, накрийте і залиште на 1 годину.
- Прямокутну форму змастіть олією і перекладіть у неї тісто так, щоб воно повністю розподілилося. Накрийте і дайте постояти хвилин 35.
- Полийте зверху сумішшю з 1 столової ложки оливкової олії, води та солі. Зробіть невеликі заглиблення в різних місцях і вкладіть розмарин.
- Випікайте при 220 градусах близько 20 хвилин до золотистого кольору.
А з цим рецептом ви спечете білий хліб за 30 хвилин.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні