ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Таку фокаччу ви ще не куштували: універсальний рецепт

Рецепти 09:00 - 23 березня 2025

Приготуйте просту домашню версію цього класичного італійського хліба

Фото: Freepik

Фото: Freepik

Вам не доведеться шукати справжній італійський ресторан, щоб спробувати ту саму фокаччу, за правильним рецептом.

Ми знайшли чудовий, універсальний варіант, з яким впораються навіть кулінари-початківці.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне - 500 г
  • Сухі дріжджі швидкої дії - 7 г
  • Морська сіль дрібна - 2 ч. л.
  • Оливкова олія - 5 ст. л.
  • Морська сіль велика - 1 ч. л.
  • Розмарин - ¼ маленького пучка

Рецепт

  1. Просіяне у велику миску борошно змішайте з сіллю і дріжджами, у центрі зробіть заглиблення і злийте 2 столові ложки олії.
  2. Поступово вливайте 350 мл теплої води, щоб замісити злегка липке тісто.
  3. Притрусіть стіл невеликою кількістю борошна, щоб воно не прилипало, і місіть приблизно 10 хвилин, а далі перекладіть у чистий посуд, накрийте і залиште на 1 годину.
  4. Прямокутну форму змастіть олією і перекладіть у неї тісто так, щоб воно повністю розподілилося. Накрийте і дайте постояти хвилин 35.
  5. Полийте зверху сумішшю з 1 столової ложки оливкової олії, води та солі. Зробіть невеликі заглиблення в різних місцях і вкладіть розмарин.
  6. Випікайте при 220 градусах близько 20 хвилин до золотистого кольору.

А з цим рецептом ви спечете білий хліб за 30 хвилин.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин