Фрикадельки в томатному соусі: можна подавати як окрему страву
Якщо хочете, можете приготувати до них ще й улюблену кашу

Фото: bbcgoodfood.com
За цим рецептом виходять неймовірно соковиті й апетитні м'ясні фрикадельки для ситного обіду або ранньої вечері.
Особливий акцент ми зробимо за допомогою ароматів лайма та кардамону, щоб страва точно запам'яталася.
Інгредієнти
- Яловичий фарш - 400 г
- Кріп - 20 г
- Харчова сода - ½ ч. ложки
- Оливкова олія - 3 ст. ложки
- Шалот - 2 шт., дрібно нарізати
- Часник - 3 зубчики, дрібно нарізати
- Зелений чилі - 1 шт., дрібно нарізати
- Томатна паста - 1 ст. ложка
- Консервовані томати в соку - 2 банки по 400 г
- Мелений кардамон - 2 ч. ложки
- Лайм - цедра і сік 1 шт.
- Цукор - 1 ч. ложка + дрібка
- Сіль, перець - на смак
Як готувати
- Змішайте фарш із сіллю, перцем і кропом. Сформуйте круглі фрикадельки. Кожна має вийти приблизно 25 г. Відправте в холодильник, а тим часом приготуйте соус.
- Для соусу потрібно розігріти 2 столові ложки олії та на середньому вогні обсмажувати 10 хвилин шалот із часником до золотистості та м'якості.
- Додайте томатну пасту, злегка підсильте потужність вогню і тушкуйте 3 хвилини до потемніння пасти, а потім влийте подрібнені томати і притрусіть кардамоном. Готуйте 10 хвилин на максимальному вогні.
- Викладіть у соус фрикадельки і тушкуйте 10 хвилин під кришкою.
- Зніміть кришку і готуйте ще 10 хвилин до рум'яної скоринки. Полийте сумішшю із соку лайма, оливкової олії, цукру та солі. Рекомендуємо подавати з рисом.
Нагадаємо, з цим рецептом ви спечете білий хліб за 30 хвилин.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні