ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Фрикадельки в томатному соусі: можна подавати як окрему страву

Рецепти 19:13 - 22 березня 2025

Якщо хочете, можете приготувати до них ще й улюблену кашу

Фото: bbcgoodfood.com

Фото: bbcgoodfood.com

За цим рецептом виходять неймовірно соковиті й апетитні м'ясні фрикадельки для ситного обіду або ранньої вечері.

Особливий акцент ми зробимо за допомогою ароматів лайма та кардамону, щоб страва точно запам'яталася.

Інгредієнти

  • Яловичий фарш - 400 г
  • Кріп - 20 г
  • Харчова сода - ½ ч. ложки
  • Оливкова олія - 3 ст. ложки
  • Шалот - 2 шт., дрібно нарізати
  • Часник - 3 зубчики, дрібно нарізати
  • Зелений чилі - 1 шт., дрібно нарізати
  • Томатна паста - 1 ст. ложка
  • Консервовані томати в соку - 2 банки по 400 г
  • Мелений кардамон - 2 ч. ложки
  • Лайм - цедра і сік 1 шт.
  • Цукор - 1 ч. ложка + дрібка
  • Сіль, перець - на смак

Як готувати

  1. Змішайте фарш із сіллю, перцем і кропом. Сформуйте круглі фрикадельки. Кожна має вийти приблизно 25 г. Відправте в холодильник, а тим часом приготуйте соус.
  2. Для соусу потрібно розігріти 2 столові ложки олії та на середньому вогні обсмажувати 10 хвилин шалот із часником до золотистості та м'якості.
  3. Додайте томатну пасту, злегка підсильте потужність вогню і тушкуйте 3 хвилини до потемніння пасти, а потім влийте подрібнені томати і притрусіть кардамоном. Готуйте 10 хвилин на максимальному вогні.
  4. Викладіть у соус фрикадельки і тушкуйте 10 хвилин під кришкою.
  5. Зніміть кришку і готуйте ще 10 хвилин до рум'яної скоринки. Полийте сумішшю із соку лайма, оливкової олії, цукру та солі. Рекомендуємо подавати з рисом.

Нагадаємо, з цим рецептом ви спечете білий хліб за 30 хвилин.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин