Пухка та ароматна паска з великоднім характером: рецепт, який стане вашим фаворитом!
Спробуйте цю ніжну паску з додаванням ароматних сухофруктів, вимочених у віскі, та насолоджуйтесь справжнім великоднім смаком!

Пишна й ароматна паска з великоднім характером / Фото: freepik
Ця паска – справжня знахідка для тих, хто цінує традиційні рецепти з сучасними акцентами. Ніжне тісто, ароматні сухофрукти та неповторний смак віскі – це ідеальне поєднання, яке зробить вашу паску особливою.
Інгредієнти
- Для тіста (на 2 паски діаметром 16 см або 4 середні):
- Молоко - 600 мл
- Свіжі дріжджі - 55 г (або сухі - 20-22 г)
- Цукор для опари - 100 г
- Цукор для тіста - 230 г
- Яйця - 5 шт.
- Борошно - 1100 г
- Вершкове масло 82,5% - 300 г
- Цедра 1 лимона
Для начинки:
- Начинка (курага, ізюм, диня) - за смаком
- Віскі - для замочування
Для декору:
- Сублімаційна малина, полуниця
- Кокосові чіпси
- Мигдальні пелюстки
- Білий та молочний шоколад
- Рисові кульки
- Попкорн у карамелі з арахісовою пастою
Приготування
- Опара: у ледь тепле молоко додати дріжджі та 100 г цукру, дати активуватися 10-15 хвилин.
- Тісто: до опари додати яйця кімнатної температури, борошно, решту цукру, вимішувати 5-7 хвилин.
- Додати цедру лимона і частинами вершкове масло кімнатної температури, вимішувати до м'якого та ніжного тіста.
- Тісто залишити підходити 2-3 години в теплому місці.
- Начинку вимочити у віскі на ніч.
- Руки змастити маслом, викласти тісто на стіл, додати вимочену начинку, скласти тісто кілька разів до середини, залишити відпочивати на годину.
- Тісто обім'яти, скласти 4-6 разів, сформувати кульки і викласти в форми.
- Дати тісту підходити у формах, поки не збільшиться втроє.
- Випікати: 10 хвилин при 175 градусах, потім 40-45 хвилин при 150 градусах (перевірити готовність дерев'яною шпажкою).
- Готові паски відразу підвісити дном догори до охолодження.
- Прикрасити паски глазур’ю та декором.
Поради
- Для більш насиченого смаку можна додати в тісто ванільний цукор або інші спеції (корицю, кардамон, мускатний горіх).
- Глазур для Великодня можна приготувати за вашим улюбленим рецептом.
Ця паска – це справжня насолода! Спробуйте її приготувати, і вона стане вашою улюбленою!
Святковий морквяний торт: дуже соковитий та з надзвичайно ніжним кремом.
Джерело:
VIKA KOROLIVSKA
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні