ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Пухка та ароматна паска з великоднім характером: рецепт, який стане вашим фаворитом!

Рецепти 15:55 - 07 квітня 2025

Спробуйте цю ніжну паску з додаванням ароматних сухофруктів, вимочених у віскі, та насолоджуйтесь справжнім великоднім смаком!

Пишний та ароматний паска з великоднім характером: рецепт, який стане вашою улюбленою!

Пишна й ароматна паска з великоднім характером / Фото: freepik

Ця паска – справжня знахідка для тих, хто цінує традиційні рецепти з сучасними акцентами. Ніжне тісто, ароматні сухофрукти та неповторний смак віскі – це ідеальне поєднання, яке зробить вашу паску особливою.

Інгредієнти

  • Для тіста (на 2 паски діаметром 16 см або 4 середні):
  • Молоко - 600 мл
  • Свіжі дріжджі - 55 г (або сухі - 20-22 г)
  • Цукор для опари - 100 г
  • Цукор для тіста - 230 г
  • Яйця - 5 шт.
  • Борошно - 1100 г
  • Вершкове масло 82,5% - 300 г
  • Цедра 1 лимона

Для начинки:

  • Начинка (курага, ізюм, диня) - за смаком
  • Віскі - для замочування

Для декору:

  • Сублімаційна малина, полуниця
  • Кокосові чіпси
  • Мигдальні пелюстки
  • Білий та молочний шоколад
  • Рисові кульки
  • Попкорн у карамелі з арахісовою пастою

Приготування

  1. Опара: у ледь тепле молоко додати дріжджі та 100 г цукру, дати активуватися 10-15 хвилин.
  2. Тісто: до опари додати яйця кімнатної температури, борошно, решту цукру, вимішувати 5-7 хвилин.
  3. Додати цедру лимона і частинами вершкове масло кімнатної температури, вимішувати до м'якого та ніжного тіста.
  4. Тісто залишити підходити 2-3 години в теплому місці.
  5. Начинку вимочити у віскі на ніч.
  6. Руки змастити маслом, викласти тісто на стіл, додати вимочену начинку, скласти тісто кілька разів до середини, залишити відпочивати на годину.
  7. Тісто обім'яти, скласти 4-6 разів, сформувати кульки і викласти в форми.
  8. Дати тісту підходити у формах, поки не збільшиться втроє.
  9. Випікати: 10 хвилин при 175 градусах, потім 40-45 хвилин при 150 градусах (перевірити готовність дерев'яною шпажкою).
  10. Готові паски відразу підвісити дном догори до охолодження.
  11. Прикрасити паски глазур’ю та декором.

Поради

  • Для більш насиченого смаку можна додати в тісто ванільний цукор або інші спеції (корицю, кардамон, мускатний горіх).
  • Глазур для Великодня можна приготувати за вашим улюбленим рецептом.

Ця паска – це справжня насолода! Спробуйте її приготувати, і вона стане вашою улюбленою!

Святковий морквяний торт: дуже соковитий та з надзвичайно ніжним кремом.

Джерело: VIKA KOROLIVSKA

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин