ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Ці крафіни схожі на торт: рецепт великодньої випічки з сюрпризом

Рецепти 09:00 - 19 квітня 2025

За допомогою одного інгредієнта ми додамо трохи приємної кислинки

Фото: filizhankakavu.com

Фото: filizhankakavu.com

Такий рецепт ви не тільки собі в кулінарну книгу збережете на майбутнє, а й точно порекомендуєте всім друзям і знайомим.

Навіщо обмежуватися стандартною, прісною великодньою випічкою, коли можна перетворити її на справжнє гастрономічне диво.

Інгредієнти

  • Молоко - 160 мл
  • Дріжджі живі - 45 г
  • Цукор - 200 г
  • Борошно - 700 г
  • Яйце - 2 шт
  • Яєчний жовток - 4 шт
  • Цукор ванільний - 10 г
  • Сіль - 1 ч.л
  • Цедра апельсина - від 1 плоду
  • Сік апельсина - 60 мл
  • Масло вершкове - 80 г

Для начинки:

  • Сухофрукти
  • Волоський горіх
  • Кориця
  • Какао
  • Масло вершкове - 150 г
  • Яйце - 1 шт

Як готувати

  1. Для опари змішайте дріжджі з теплим молоком, 1 столовою ложкою цукру і дайте постояти хоча б хвилин 5 для активації.
  2. Збийте міксером до отримання світлої, однорідної маси яйця з двома видами цукру, а потім влийте в просіяне борошно і з'єднайте з опарою.
  3. Додайте цедру одного апельсина з соком і замісіть еластичне тісто. Масло має бути м'яким. Його потрібно додати в самому кінці замочування. Перекладіть у глибокий посуд, дайте постояти в теплі півтори години.
  4. Сухофрукти залийте на 10-15 хвилин гарячою водою, а потім злийте її і промокніть гарненько паперовими рушниками, щоб видалити зайву рідину.
  5. Тісто розділіть на 6 однакових за розміром шматочків, з кожного зробіть по кульці, накрийте їх і дайте 10 хвилин постояти в такому вигляді.
  6. Розкачайте кожну в прямокутний пласт, зверху посипте сухофруктами, горіхами, скрутіть у рулет, який потім скрутіть у спіраль.
  7. Посипте цукром, корицею та цедрою апельсина. Викладіть у форми і дайте ще постояти, щоб тісто піднялося.
  8. Змастіть кожну пасочку збитим яйцем і на 45 хвилин відправте в розігріту до 180 градусів духовку.

Раніше ми знайшли найкращий рецепт паски від нутриціологині.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин