Ці крафіни схожі на торт: рецепт великодньої випічки з сюрпризом
За допомогою одного інгредієнта ми додамо трохи приємної кислинки

Фото: filizhankakavu.com
Такий рецепт ви не тільки собі в кулінарну книгу збережете на майбутнє, а й точно порекомендуєте всім друзям і знайомим.
Навіщо обмежуватися стандартною, прісною великодньою випічкою, коли можна перетворити її на справжнє гастрономічне диво.
Інгредієнти
- Молоко - 160 мл
- Дріжджі живі - 45 г
- Цукор - 200 г
- Борошно - 700 г
- Яйце - 2 шт
- Яєчний жовток - 4 шт
- Цукор ванільний - 10 г
- Сіль - 1 ч.л
- Цедра апельсина - від 1 плоду
- Сік апельсина - 60 мл
- Масло вершкове - 80 г
Для начинки:
- Сухофрукти
- Волоський горіх
- Кориця
- Какао
- Масло вершкове - 150 г
- Яйце - 1 шт
Як готувати
- Для опари змішайте дріжджі з теплим молоком, 1 столовою ложкою цукру і дайте постояти хоча б хвилин 5 для активації.
- Збийте міксером до отримання світлої, однорідної маси яйця з двома видами цукру, а потім влийте в просіяне борошно і з'єднайте з опарою.
- Додайте цедру одного апельсина з соком і замісіть еластичне тісто. Масло має бути м'яким. Його потрібно додати в самому кінці замочування. Перекладіть у глибокий посуд, дайте постояти в теплі півтори години.
- Сухофрукти залийте на 10-15 хвилин гарячою водою, а потім злийте її і промокніть гарненько паперовими рушниками, щоб видалити зайву рідину.
- Тісто розділіть на 6 однакових за розміром шматочків, з кожного зробіть по кульці, накрийте їх і дайте 10 хвилин постояти в такому вигляді.
- Розкачайте кожну в прямокутний пласт, зверху посипте сухофруктами, горіхами, скрутіть у рулет, який потім скрутіть у спіраль.
- Посипте цукром, корицею та цедрою апельсина. Викладіть у форми і дайте ще постояти, щоб тісто піднялося.
- Змастіть кожну пасочку збитим яйцем і на 45 хвилин відправте в розігріту до 180 градусів духовку.
Раніше ми знайшли найкращий рецепт паски від нутриціологині.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні