ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Паска КРАФІН: Дуже вдалий рецепт від cook_julija_simonchuk

Рецепти 16:13 - 28 березня 2025

Покроковий рецепт приготування Паска КРАФІН

Є опис рецепта та рекомендації щодо приготування. Фото: скрін

Є опис рецепта та рекомендації щодо приготування. Фото: скрін

Крафін. Паска КРАФІН! Це був перший крафін в блозі ще на початку ведення і з того часу cook_julija_simonchuk кожного року повертається до цього рецепту. Дуже вдалий!

Що треба: Вихід - 3 шт. (діаметр форми - 11-12 см.)

Тісто

  • борошно - 500 г;
  • яйце - 1 шт і 2 жовтки;
  • цукор - 100 г;
  • молоко - 150 мл;
  • дріжджі сухі - 5 г, (/пресовані - 15 г);
  • масло розтоплене - 50 г;
  • масло для змащування - 60(+-)г;
  • ванільний цукор - 10 г;
  • сіль - 1/2 ч.л;
  • родзинки -150 г.

Опара: в тепле (не гаряче) молоко додаємо 1 ч.л цукру, дріжджі (обирайте сильний варіант, екстра/для здоби), 2 ст.л борошна з загальної кількості, перемішуємо, накриваємо плівкою і відставляємо на 15 хв. Має утворитися «шапка» (показую у відео).

Збиваємо яйця з цукром до світлої маси, додаємо розтоплене (не гаряче) масло, ванільний цукор, сіль, готову опару, борошно просіяне і замішуємо еластичне тісто(пам‘ятайте, що дріжджове тісто потрібно добре вимісити). Кладемо в посуд, накриваємо плівкою або рушником і ставимо на 2 години (+-) в тепле місце(має збільшитися в 2-3 рази).

Обминаємо тісто і ділимо на 3 рівні частини. Формуємо кулі, накриваємо рушником і даємо ще хвилин 10-15 полежати.
Кожну кулю розкачуємо в тонкий пласт, змащуємо маслом кімнатної температури, посипаємо сухофруктами (попередньо замоченими)родзинками/ цукатами чи що вам більше до смаку. Скручуємо в рулет. Розрізаємо вздовж (не до кінця) і завертаємо розрізами до зовні як показала у відео.

Викладаємо в форми, лишаємо на годину (може і на більше, дивитися по пасочках) підійти (за бажанням перед випіканням змащуємо збитим яйцем з краплею молока...я не змащувала) і випікаємо в завчасно розігрітій духовці при температурі 180 градусів 30-35 хв.

Смачного Вам. І нехай у всіх Вас буде гарне свято.

P.s.: слідкуйте за пасками, я свої в процесі накривала фольгою, щоб не згорів верх, бо через масло дуже припікається.

Після випікання дати схолонути і присипати цукровою пудрою.

Освіжаючий напій МОХІТО: Скоро спека, тому зберігайте обовʼязково і готуйте.

Джерело: cook_julija_simonchuk

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин