RU UA
1

Ідеальний несолодкий пиріг: готуємо галету з помідорами

Рецепти 17:32 - 05 вересня 2024

Галета ідеально підійде як для перекусу, так і для повноцінного прийому їжі

Ідеальний несолодкий пиріг: готуємо галету з помідорами

Готуємо галету з помідорами / Фото: Instagram/polli_cooking

Насолоджуватися домашньою випічкою можна не лише у солодкому форматі. Галета з помідорами – ідеальний варіант для тих, хто шукає щось оригінальне й смачне для обіду або вечері. Ця проста у приготуванні страва поєднує хрустку скоринку та соковитий помідоровий смак із нотками ароматних трав.

Деталі

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 80 мл теплої води
  • 60 мл оливкової олії
  • Дрібка солі
  • 200 г борошна
  • 1 ч. л. розпушувача
  • Суміш прованських трав (базилік, розмарин, чебрець, м’ята, шавлія)

Для начинки:

  • Крем-сир (звичайний або з травами)
  • 2-3 стиглих помідори
  • Суміш прованських трав або мелений чорний перець
  • Сіль до смаку

Приготування:

  1. Змішуємо всі інгредієнти для тіста в мисці до однорідної маси. Вимішуємо руками близько 5 хвилин. Формуємо кулю, обертаємо харчовою плівкою і відправляємо в холодильник на 15-20 хвилин.
  2. Помідори нарізаємо кружечками або часточками.
  3. Розкатуємо охолоджене тісто на злегка присипаному борошном пергаменті в круглий пласт товщиною близько 0,5 см. Змащуємо тісто крем-сиром, викладаємо зверху помідори. Загортаємо краї тіста до середини, формуючи характерну форму галети.
  4. Перекладаємо галету разом з пергаментом на деко. Зверху посипаємо сіллю і сумішшю прованських трав. Випікаємо в розігрітій до 180°C духовці протягом 40-45 хвилин до золотистої скоринки.
  5. Готову галету нарізаємо на порційні шматочки і подаємо гарячою.

Також ми розповідали, як приготувати пряну локшину удон з овочами та яловичиною.

Джерело: polli_cooking

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин