Ідеальний несолодкий пиріг: готуємо галету з помідорами
Галета ідеально підійде як для перекусу, так і для повноцінного прийому їжі
Готуємо галету з помідорами / Фото: Instagram/polli_cooking
Насолоджуватися домашньою випічкою можна не лише у солодкому форматі. Галета з помідорами – ідеальний варіант для тих, хто шукає щось оригінальне й смачне для обіду або вечері. Ця проста у приготуванні страва поєднує хрустку скоринку та соковитий помідоровий смак із нотками ароматних трав.
Деталі
Інгредієнти:
Для тіста:
- 80 мл теплої води
- 60 мл оливкової олії
- Дрібка солі
- 200 г борошна
- 1 ч. л. розпушувача
- Суміш прованських трав (базилік, розмарин, чебрець, м’ята, шавлія)
Для начинки:
- Крем-сир (звичайний або з травами)
- 2-3 стиглих помідори
- Суміш прованських трав або мелений чорний перець
- Сіль до смаку
Приготування:
- Змішуємо всі інгредієнти для тіста в мисці до однорідної маси. Вимішуємо руками близько 5 хвилин. Формуємо кулю, обертаємо харчовою плівкою і відправляємо в холодильник на 15-20 хвилин.
- Помідори нарізаємо кружечками або часточками.
- Розкатуємо охолоджене тісто на злегка присипаному борошном пергаменті в круглий пласт товщиною близько 0,5 см. Змащуємо тісто крем-сиром, викладаємо зверху помідори. Загортаємо краї тіста до середини, формуючи характерну форму галети.
- Перекладаємо галету разом з пергаментом на деко. Зверху посипаємо сіллю і сумішшю прованських трав. Випікаємо в розігрітій до 180°C духовці протягом 40-45 хвилин до золотистої скоринки.
- Готову галету нарізаємо на порційні шматочки і подаємо гарячою.
Також ми розповідали, як приготувати пряну локшину удон з овочами та яловичиною.
Джерело:
polli_cooking
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ