RU UA
1

Яблучний пиріг: як приготувати традиційну випічку Північної Америки

Рецепти 08:25 - 09 серпня 2021

На приготування цієї страви вам знадобитися 2 години

Яблучний пиріг

Фото: Рexels

Яблучний пиріг - це традиційна випічка Північної Америки. Її часто готують до святкового та повсякденного столу. Завдяки цьому рецепту ви зможете приготувати смачний яблучний пиріг, який буде таїти у роті.

Інгредієнти для тіста:

  • Борошно - 450 г;
  • Холодна вода - 150 мл;
  • Вершкове масло - 300 г;
  • Сіль - 1 ч.л.

Інгредієнти для начинки:

  • Яблука - 850 г;
  • Борошно - 25 г;
  • Вершкове масло - 20 г;
  • Цукор - 150 г;
  • Мелена кориця - 1/2 ч. Л .;
  • Сік з половини лимона;
  • Кукурудзяний крохмаль - 25 г;
  • Мускатний горіх - 1 щіпка.

Приготування:

Крок 1. Борошно просійте через сито. Після додайте в неї сіль та перемішайте.

Крок 2. На невеликі кубики наріжте вершкове масло. Потім додайте його в борошно та ретельно перемніть руками.

Крок 3. У суміш влийте холодну воду та продовжуйте замішувати тісто до однорідного стану. Отримавши потрібну консистенцію загорніть тісто в харчову плівку та відправте в холодильник.

Крок 4. Для приготування начинки ретельно помийте яблука, видаліть плодоніжки, шкірку та насіння. Наріжте яблука скибочками завтовшки близько половини сантиметра.

Крок 5. Перекладіть нарізані яблука в миску. Посипте фрукти мускатним горіхом, корицею, цукром, крохмалем, борошном і полийте лимонним соком.

Крок 6. Яблука необхідно перемішати з розтопленим вершковим маслом, так ви дасте спеціям рівномірно розподілитися по фруктам.

Крок 7. Дістаньте готове тісто з холодильника та розкачайте 2/3 в пласт товщиною 3 міліметри і діаметром 35 - 37 сантиметрів.

Крок 8. У круглу форму для випічки викладіть розкачане тісто.

Крок 9. Тісто розкачати в пласт та наріжте смужками шириною 2 - 3 сантиметри.

Крок 10. У форму для випікання викладіть начинку з яблуками та розрівняйте.

Крок 11. Зверху на начинку сформуйте сітку зі смужок тіста.

Крок 12. Верх пирога змастіть яєчним жовтком.

Крок 12. Розігрійте духовку до 190 - 200 градусів і випікайте американський яблучний пиріг протягом 45 - 50 хвилин.

Американський яблучний пиріг готовий! Перед подачею посипте цукровою пудрою. Смачного!

Раніше ми поділилися рецептом ніжних і смачних сирників.

Джерело: Мeta.ua

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин