Батат: що це таке та як його готувати

Рецепти 16:23 - 10 серпня 2021

Батат дуже поширений, а страви з ним будуть коронними навіть на святкових вечерях

Батат

Фото: Pexels/Автор - Damir Mijailovic

Для приготування смачного батата необхідно дізнатися, що це таке. Батат - це багаторічна трав'яниста рослина, яку вирощують у Південній Америці. За смаком вона схожа на солодку картоплю, його форма нагадує нашу звичайну картоплю. Батат є одним з найпоширеніших харчових і кормових культур.

Батат також поширений в країнах з помірним кліматом як однорічна рослина. Склад цієї рослини схожий з картоплею, проте вона багатіша на вуглеводи, в тому числі на цукор.

Існує багато рецептів приготування батата. Редакція Meta.ua підготувала кілька популярних способів приготування.

Хумус з батату

Батат потрібно запекти в духовці. Потім його необхідно перетворити в пюре з консервованим нутом. В отриману консистенцію додайте пасту тахині, лимонний сік і перець чилі. Готовий хумус подавати з крекерами або хлібцями з кукурудзяної муки.

Смажений батат з авокадо

Для приготування смаженого батат вам необхідно нарізати його скибочками, поперчити, посолити, полити оливковою олією та поставте запікати в духовку на 35 хвилин. Після потрібно приготувати соус з авокадо. Для цього вам потрібно овоч перетворити в пюре, потім додайте кілька крапель лимонного соку та морську сіль.

Раніше ми повідомили, як приготувати традиційну випічку Північної Америки.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин