Це неймовірно смачно: рецепт традиційних гомбовців з вишнями
Ласощі закарпатської кухні

Гомбовці з вишнями/Фото: скрін
Гомбовці – популярний десерт закарпатської кухні, який традиційно готують зі сливами. Ми пропонуємо спробувати їх з вишнями.
Інгредієнти:
- сир кисломолочний 350 г.
- яйце 1 шт.
- цукор 50 г.
- манна крупа 50 г.
- вишні 10-12 шт.
- борошно 50 г.
Додатково: сухарі панірувальні + цукор
Приготування:
До сиру додаємо яйце, цукор, манну крупу і борошно.
Все гарно перемішуємо і залишаємо постояти 20 хв, щоб манна крупа набухла.
Потім робимо кульки і в середину ставимо вишеньку.
Відварюємо в кипʼятку приблизно 5-8 хв.
Тим часом сухарі панірувальні обсмажуємо до золотистого кольору, пересипаємо і охолоджуємо (це можна зробити завчасно навіть).
Потім перемішуємо з цукром.
Дістаємо гарячі гомбовці і гарненько перемішуємо їх у суміші цукру та сухарів.
Подаємо із сметанкою, чи якимось джемом і смакуємо.
Раніше ми пропонували спробувати рецепт класичного хот-дога.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!