Рецепт шакшуки: як приготувати яєчню по-ізраїльські
Для приготування страви вам знадобиться 20-30 хвилин

Фото: Foodiesfeed/Автор - Galina Afanaseva
Шакшука - це популярне ізраїльське блюдо з яєць, овочів і приправ. Також воно популярно в усьому світі, і має різні способи приготування, наприклад, з беконом, овочами, кашею або картоплею. Однак найбільшу популярність здобула ізраїльська шакшука - варіація смаженого яйця з томатами та перцем.
Інгредієнти:
- Яйця - 5 штук;
- Помідори - 4 шт;
- Оливкова олія - 1 ст.л .;
- Солодкий перець - 1 шт;
- Мелений кумін - 1 ч.л .;
- Томатна паста - 2 ст.л .;
- Цибуля - 1 шт;
- Часник - 1 зубчик;
- Паприка - 0.5 ч.л .;
- Мелений чорний перець - щіпка.
- Рубана петрушка за смаком.
Приготування:
Крок 1. Дрібно нарізати цибулю, болгарський перець та помідори.
Крок 2. У глибокій сковороді розігріти оливкову олію та додати цибулю, обсмажити її до золотистого кольору. Потім додати болгарський перець і обсмажити його з цибулею 7 хвилин.
Крок 3. У сковороду додати томатну пасту та помідори. Додати цукор, сіль, перець та спеції. Готувати 5 хвилин.
Крок 4. Обережно, щоб не пошкодити жовток, вбиваємо по одному яйцю в сковороду.
Крок 5. Обсмажувати 10 хвилин під накритою кришкою і подавати з хлібом або питою.
Шакшука готова! Смачного!
Раніше ми поділилися рецептом японського десерту.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!