RU UA
1

Рецепт шакшуки: як приготувати яєчню по-ізраїльські

Рецепти 08:10 - 12 серпня 2021

Для приготування страви вам знадобиться 20-30 хвилин

Шакшука

Фото: Foodiesfeed/Автор - Galina Afanaseva

Шакшука - це популярне ізраїльське блюдо з яєць, овочів і приправ. Також воно популярно в усьому світі, і має різні способи приготування, наприклад, з беконом, овочами, кашею або картоплею. Однак найбільшу популярність здобула ізраїльська шакшука - варіація смаженого яйця з томатами та перцем.

Інгредієнти:

  • Яйця - 5 штук;
  • Помідори - 4 шт;
  • Оливкова олія - ​​1 ст.л .;
  • Солодкий перець - 1 шт;
  • Мелений кумін - 1 ч.л .;
  • Томатна паста - 2 ст.л .;
  • Цибуля - 1 шт;
  • Часник - 1 зубчик;
  • Паприка - 0.5 ч.л .;
  • Мелений чорний перець - щіпка.
  • Рубана петрушка за смаком.

Приготування:

Крок 1. Дрібно нарізати цибулю, болгарський перець та помідори.

Крок 2. У глибокій сковороді розігріти оливкову олію та додати цибулю, обсмажити її до золотистого кольору. Потім додати болгарський перець і обсмажити його з цибулею 7 хвилин.

Крок 3. У сковороду додати томатну пасту та помідори. Додати цукор, сіль, перець та спеції. Готувати 5 хвилин.

Крок 4. Обережно, щоб не пошкодити жовток, вбиваємо по одному яйцю в сковороду.

Крок 5. Обсмажувати 10 хвилин під накритою кришкою і подавати з хлібом або питою.

Шакшука готова! Смачного!

Раніше ми поділилися рецептом японського десерту.

Джерело: Мeta.ua

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин