Простий рецепт неймовірно смачного сливового пирога
Він прикрасить ваш стіл своїм апетитним виглядом

Фото: Pixabay/Автор- Free-Photos
У літню пору варто ласувати ягодами, які не лише зможуть утамувати голод, а й ще принесуть користь організму. Такі властивості має слива.
Вона містить більше мінералів, ніж груші або яблука. Багата на цинк, мідь, кальцій, натрій, йод, фосфор, залізо та калій. У сливі присутні пектини, які допомагають виводити з організму канцерогени та радіонукліди. Крім того до складу сливи входять такі унікальні речовини як кумарини, що перешкоджають утворенню тромбів. Слива містить також вітаміни - РР, С, Е, бета-каротин та вітаміни групи В. Ці плоди насичені органічними кислотами, моно-дісахарідами та харчовими волокнами.
Користь слив, особливо чорних, полягає у великій концентрації в їх м'якоті вітаміну В2, що поліпшує білковий обмін та зміцнює нервову систему. Такж в плодах міститься багато вітаміну Р, який підвищує проникність та міцність кровоносних судин.
Ви можете готувати компоти, робити соуси до м'яса зі слив, але сьогодні ми поділимося рецептом смачного пирога.
Інгредієнти:
- 1 чашка цукру (225 г)
- ½ чашки вершкового масла (75 г)
- 1 чашка пшеничного борошна (225 г)
- 1 ч. л. розпушувача
- дрібка солі
- 24 половинки сливи без кісточок
- 2 яйця
- цукор, лимонний сік і кориця для заправки
Як готувати сливовий пиріг:
1. Розігрійте духовку до 170 градусів.
2. Збийте вінчиком цукор і масло в мисці. Додати борошно, розпушувач, сіль, яйця і добре збийте знову.
3. Викладіть тісто ложкою до форми. Покладіть половинки слив шкіркою вгору на тісто. Злегка притрусіть цукром і побризкайте лимонним соком, але тут потрібно орієнтуватися на солодкість фруктів. Посипте приблизно 1 чайною ложкою кориці.
4. Випікати приблизно 1 годину. Готовність перевіряти дерев'яною шпажкою.
Раніше ми ділились, які корисні страви можна приготувати з батата.
Також розповідали, як приготувати смачний холодний борщ.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!