RU UA
1

Пальчики оближеш: рецепт корисної лазаньї з кабачків

Рецепти 16:00 - 15 серпня 2021

Калорійність такого блюда приблизно 100 ккал на 100 гр.

кабачок

Фото: Unsplash/Автор Mockup Graphics

Сезон кабачків в самому розпалі, але стандартні страви з них вже давно приїлися. Тому дієтолог Міла Микитюк пропонує приготувати смачне і корисне блюдо — лазанья з кабачків. Таке блюдо сподобається всій родині і можна навіть подати на стіл гостям.

Інгредієнти:

  • 300 г кабачок
  • 250 г курячої грудки
  • 1 шт цибулини
  • 1 шт моркви
  • 100 г сир твердий
  • 250 г йогурту натурального (можна взяти кефір)
  • 1 шт яйце
  • 70 г томатної пасти
  • оливкова олія (змастити сковороду)
  • щіпка мускатного горіха
  • за смаком перець, сіль

Спосіб приготування:

1. Цибулю нарізати, моркву натерти на тертці. Все обсмажити.

2. Філе подрібнити в блендері і додати до овочів. Коли філе і овочі будуть майже готові, додати томатну пасту і спеції. Все протушкувати пару хвилин і вимкнути.

3. Для соусу змішати йогурт, яйце, сіль і перець, мускатний горіх. Добре перемішати або збити блендером.

4. Кабачки помити і нарізати пластинами до 0,5 см.

5. На дно форми наливаємо трохи соусу, викладаємо кабачки, зверху фарш, потім знову кабачки. Отримуємо соусом і посипаємо тертим сиром.

6. Запікати при температурі 180-200 градусів приблизно 30-40 хвилин.

Все готово! Смачного!

Калорійність такого блюда приблизно 100 ккал на 100 гр.

Раніше ділилися рецептом сливового пирога.

Також писали про те, як приготувати полуничні моті.

Джерело: Мила Микитюк

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин