Що приготувати на Яблучний Спас 2021: варіанти смачних страв на свято
Готуємо смачні вареники, джем, печиво і це все з яблук

Фото: Getty Images/Автор - Matt Cardy
Яблучний Спас - друге серпневе церковне свято на честь Христа-Спасителя. Цього дня прийнято їсти яблука. Редакція Meta.ua зібрала для вас найсмачніші страви з цього інгредієнта.
Пісні вареники з яблуками

Інгредієнти:
Для тіста:
- 200 г борошна;
- 50 г води;
- 20 г рослинного масла;
- 10 г крохмалю;
- Дрібка солі;
- Щіпка цукру.
Для начинки:
- 200 г яблук;
- 20 г цукру;
- Щіпка кориці;
- Щіпка ваніліну.
З'єднайте всі інгредієнти для тіста і замісіть їх, щоб тісто вийшло м'яким і еластичним. Яблука очистіть від шкірки і натріть на крупній тертці. У натерті яблука додайте цукор, корицю і ванілін.
Розкачайте тісто і за допомогою склянки виріжте з нього кружечки, покладіть в кожен по 1-2 чайні ложки начинки і защіпніть края. Готові вареники варіть в кип'яченій воді 5-7 хвилин.
Яблучний джем

Інгредієнти:
- 1 кг яблук;
- 750 г цукру;
- 1/2 стакан води.
Помийте і очистіть від шкірки яблука, потім натріть їх на середній терці. Змішайте воду з цукром і поставте її в каструлі на вогонь. Як тільки сироп закипить, додайте в нього терті яблука і варіть близько години на середньому вогні, періодично помішуючи.
Яблучне печиво

Інгредієнти:
- яйце куряче - 1 шт;
- борошно - 200 г;
- цукор - 120 г;
- розпушувач тесту - 20 г;
- сіль - щіпка;
- масло вершкове - 120 г;
- яблука - 3 шт;
- кориця - 10 м.
Розітріть масло з цукром. Додайте яйце, борошно з розпушувачем, сіль. Ще раз розітріть. Додайте натерті на тертці очищені яблука, корицю. Викладіть печиво столовою ложкою на деко, важливо щоб між ними було трохи відстані. Випікайте 25-30 хвилин при температурі 180℃.
Раніше ми розповідали про прикмети і заборони Яблучного Спаса.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!