Рецепт смачної курки, яку подавали на коронації Єлизавети ІІ

Рецепти 14:00 - 21 серпня 2021

Особливу страву з курятини створили засновниці знаменитої кулінарної школи Le Cordon Bleu Розмарі Г’юм та Констанс Спрай

Автор: Анна Калиниченко
Рецепт курки, яку подавали на коронації Єлизавети II

Фото: GoodToKnow

Єлизавета II зійшла на трон  Сполученого Королівства 2 червня 1953 року, тоді на цю церемонію приготували неймовірно просте, проте вишукане блюдо. Кажуть, що ця курятина стала найпопулярнішою начинкою для сендвічів і інгредієнтом для салатів. Тож занотуйте собі в блокнот новий рецепт. 

Інгредієнти:

  • 500 грам курячого філе;
  • 50 грам масла;
  • 100 грам майонезу;
  • 3 столові ложки манго чатні;
  • 1 чайна ложка каррі;
  • кілька краплинок соку лайма;
  • перець до смаку;
  • сіль до смаку;
  • кілька шматочків багету чи батону.

Переходимо до самого приготування:

  • Куряче філе варто злегка обварити у підсоленій воді та дати охолонути.
  • Нарізати філе на середні кубики й підсмажити до рум’яної скоринки на пательні з олією.
  • Для соусу змішати майонез, манго-чатні, каррі, трохи соку лайма, солі та перцю до смаку.
  • Поставити готову страву на 1-2 години у холодильник.
  • Подавати таку курятину можна на підсмаженому хлібі або як основу для салату.
  • За бажанням до курятини  додають сухофрукти  (горіхи або родзинки).

Раніше ми ділилися рецептом улюбленого десерту Єлизавети II. 

Також радимо приготувати королівський шоколадний торт, який обожнює принц Вільям. 

Джерело: 24 канал

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин
0 коментарів