Ніжний та вишуканий десерт: рецепт чизкейку "Червоний оксамит"
Він буде танути в роті

Ніжний та вишуканий десерт: рецепт чизкейку "Червоний оксамит" / Фото: Pixabay
Цей чизкейк виглядатиме так, ніби його створили для членів королівської родини, а готується він простіше за млинці.
Вам знадобиться:
Для основи "Червоний оксамит":
- 110 г борошна
- 0,5 ч.л розпушувача
- 1 ч.л какао
- 100 г цукру
- 1 ч.л ванільного цукру
- дрібка солі
- 100 мл кефіру
- 90 мл олії
- 1 яйце
- червоний харчовий барвник
Для сиркового шару:
- 500 г крем-сиру
- 120 г сметани
- 2 яйця
- 120 г цукру
- 1 ч.л ванільного цукру
- 1 ч.л лимонного соку
Приготування:
- Розігрійте духовку до 150°C (режим верх-низ без конвекції).
- У мисці змішайте всі інгредієнти для сиркового шару, збийте до однорідності, щоб не залишилося крупинок.
- Для основи: в окремій мисці змішайте борошно, розпушувач, какао, сіль, цукор і ванільний цукор. Додайте кефір, яйце, олію та збийте міксером до пишної маси. Додайте червоний барвник до бажаного кольору та знову перемішайте.
- Щільно загорніть дно кільця для випічки фольгою. Спочатку вилийте основу з червоного оксамиту, а потім ложкою акуратно викладіть сиркову масу зверху.
- Випікайте чизкейк близько 1,5 години. Готовий десерт має схопитися по краях, а в середині трохи тремтіти.
- Вимкніть духовку, залиште чизкейк охолонути з трохи відчиненими дверцятами, потім поставте в холодильник на 6 годин для повного охолодження.
Нещодавно ми ділилися рецептом грецького салату.
Джерело:
katarina_movchan
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні