Ніжна та соковита: куряча печінка, запечена зі сливами та цибулею
Така куряча печінка припаде до смаку навіть найвибагливішим гурманам

Куряча печінка, запечена зі сливами та цибулею/Фото: man_darinka.food
Не секрет, що куряча печінка дуже корисна і має входити до повсякденного раціону. Сьогодні пропоную вам спробувати рецепт, за яким печінка виходить дуже ніжною, соковитою та смачною. Субпродукти добре поєднуються з фруктами, особливо з яблуками і сливами. Тому, поки на прилавках магазинів можна придбати сливи, пропоную приготувати цю ситну та ароматну страву. Упевнена, така куряча печінка припаде до смаку навіть найвибагливішим гурманам. Поєднання солодкої ароматної сливи та ніжної курячої печінки з пасерованою цибулею подарує вам нові яскраві гастрономічні враження.
Інгредієнти:
- куряча печінка – 300 г;
- сливи – 300 г;
- ріпчаста цибуля – 1 шт.;
- вершкове масло – 30 г;
- оливкова олія – 30 мл;
- цукор – 1 ч. л;
- сіль – 0,5 ч. л;
- приправа хмелі-сунелі – 0,5 ч. л;
- чорний мелений перець – 0,25 ч. л;
- свіжий кріп – 2-3 гілочки для прикрашання.
Приготування:
1. Ріпчасту цибулю очистимо від лушпиння, поріжемо півкільцями. Викладемо подрібнені овочі на сковороду з розігрітою оливковою олією. Додамо до цибулі 0,5 чайної ложки цукру. Періодично помішуючи, пасеруватимемо овочі на середньому вогні до золотистого відтінку.
2. Перекладемо обсмажену цибулю в жароміцну форму для запікання.
3. Субпродукти помиємо, зачистимо від прожилок та плівок, поріжемо на великі шматочки. Рівномірно розподілимо курячу печінку поверх пасерованої цибулі.
4. Посолимо інгредієнти за смаком, приправимо чорним меленим перцем і хмелі-сунелі для аромату.
5. Сливи помиємо, розріжемо навпіл, видалимо кісточку. Викладемо половинки фруктів у форму для запікання зрізом донизу.
6. Вершкове масло поріжемо на дрібні шматочки, рівномірно розподілимо поверх інгредієнтів. Посиплемо сливи цукром, що залишився.
7. Не накриваючи форму кришкою чи фольгою, відправимо її у розігріту до 200 градусів духовку на 20-25 хвилин.
8. Смачна, корисна та оригінальна страва з печінки готова. Подаватимемо її разом із соусом, який вийшов у процесі запікання. Смачного!
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!