Пляцок Баунті: присвячується любителям кокосової випічки
Покроковий відеорецепт приготування Пляцок Баунті

Є опис рецепту та рекомендації щодо приготування. Фото: скрін
Пляцок Баунті! Хто памʼятає цей смаколик, ох і частування раніше були, любителям кокосової випічки присвячується.
Що треба: Форма - 30х20 (+-);
- борошно - 450 г;
- вершкове масло 82%- 250 г;
- жовтки - 5 шт;
- сметана - 3 ст.л;
- цукор - 100 г;
- какао - 60 г;
- розпушувач - 18 г;
- білки - 5 шт;
- цукор - 150 г;
- кокосова стружка - 150 г;
- вода - 100 мл;
- цукор - 200 г;
- сік лимона - 3 ст.л;
- масло 82% - 300 г;
- шоколад - 100 г;
- вершки 33% - 100 мл;
Приготування:
Готуємо тісто: в миску кладемо жовтки, масло кімнатної температури, сметану, цукор і перемішуємо. Додаємо просіяне борошно змішане з розпушувачем і какао. Замішуємо тісто, ділимо на дві частини, меншу і більшу і ту що менша кладемо в морозилку. Більшу викладаємо в форму як показано у відео.
Кокосовий шар: збиваємо білки з цукром до стабільних піків, додаємо кокосову стружку, перемішуємо і викладаємо на бляху з тістом, поверх затираємо тістом з морозилки і випікаємо в розігрітій духовці 30-35 хв при 170 градусах. Даємо вистигнути і покриваємо кремом.
Крем: масло кімнатної температури збиваємо до пишного стану і тоненькою цівкою вводимо сироп (сироп: на вогні розігріти до перших бульбашок закипання змішану воду з цукром і лимонним соком. Даємо цій масі схолонути, щоб була ледь тепла перед тим як вводити в масло). Збити все гарно блендером і викласти на кокосовий прошарок. Поставити в холодильник на годину.
Вершки нагріти і додати шматки шоколаду, перемішати до однорідності і викласти поверх пляцка (масляний крем має бути гарно застигший перед тим). Залишаємо пляцок в прохолодному місці на 10-12 годин. Смачного.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!