Класичний чизкейк з мандаринами: цей десерт зможе приготувати кожен
Мінімум метушні та вашого часу

Класичний чизкейк з мандаринами/Фото: bing
Представляємо вам рецепт, який обов'язково варто додати до вашого кулінарного арсеналу, шикарного чизкейка з мандаринами без випічки. Цей десерт вразить вас своїм смаком та легкістю приготування.
Інгредієнти:
Нижній шар (форма на 22 см)
- 180 г печива "топлене молоко"
- 80 г вершкового масла
Сирний шар
- 700 г кисломолочного сиру — ще смачніше з маскарпоне
- 180 г сметани (15%)
- 80 г цукру чи заміннику
- 100 г води + 20 г желатину
- 10 г ванільного цукру
Мандариновий шар
- 400 г мандарину
- 30 г цукру(чи пудри)
- 80 г води + 15 г желатину
Приготування:
- перебиваємо печиво в крихту. Заливаємо розтопленим маслом. Вимішуємо і пересипаємо в застелену пергаментом форму. Утрамбовуємо дно, без бортиків. Відправляємо в холодильник
- тим часом готуємо сирний шар. Змішуємо воду і желатин, та відставляємо набухати
- до сиру додаємо сметану, цукор (або замінник). Все перебиваємо блендером в однорідну масу
- розтоплюємо в мікрохвильовці желатин. Вливаємо в сирну масу, ретельно вимішуємо і переливаємо на нижній шар. Відправляємо в холодильник застигати на 20 хв
- Змішуємо желатин і воду, лишаємо набухати. Беремо очищені мандарини і перебиваємо блендером в пюре. Це пюре проціджуємо через дрібне сито, і лишаємо сік. До соку додаємо цукор чи пудру, та розмішуємо — якщо мандарини кислі, то дайте цукру побільше.
- Розтоплюємо і вливаємо желатин, вимішуємо. Переливаємо на сирний шар, за бажання можна всю поверхню вкрити дольками мандарин. Відправляємо в холодильник застигати.
Зігріє в холодні осінні вечори: абсолютно новий рецепт глінтвейну.
Джерело:
Алекс Міль
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні