ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Смажені гливи з часником та зеленню: рецепт швидкої пікантної закуски

Рецепти 11:30 - 09 листопада 2024

Це ідеальне доповнення до м'ясних страв

Смажені гливи з часником та зеленню: рецепт швидкої пікантної закуски

Смажені гливи з часником та зеленню/Фото: скрін

Ділимося з вами рецептом дуже швидкої та смачної закуски з глив. Завдяки заправці з часнику, французької гірчиці та зелені гриби виходять надзвичайно смачними та ароматними. Кулінари-початківці легко зможуть повторити цю закуску, яка в результаті перетворюється на маленький шедевр. Це ідеальне доповнення до м'ясних страв. Пікантні та апетитні смажені гриби з часником та зеленню першими зникають зі столу.

Інгредієнти:

  • Гливи – 400 г;
  • Оливкова олія – 50 мл;
  • Французька гірчиця – 1 ст.л;
  • Часник – 3 зубчики;
  • Сіль – 0,5 ч.л;
  • Чорний мелений перець – 0,25 ч.л;
  • Кріп та петрушка – 1 пучок.

Приготування:

1. Змішаємо дрібно порізаний часник, французьку гірчицю, сіль та чорний мелений перець.

2. Додамо в суміш дрібно порізані кріп і петрушку, увіллємо 25 мл оливкової олії. Перемішаємо заправку до однорідності.

3. Гриби відокремимо один від одного, широкі частини ніжок відріжемо, їх теж використовуватимемо. Гливи невеликого розміру залишимо цілими, великі гриби розріжемо на кілька частин. Промиємо гливи під проточною водою, обсушимо від зайвої вологи на паперових рушниках. Перекладемо підготовлені гриби в глибокий посуд.

4. Додамо до глив 25 мл оливкової олії. Перемішаємо гриби, щоб вони рівномірно покрилися олією.

5. На суху сковороду в один шар викладемо частину грибів. Це необхідно для того, щоб гливи саме обсмажувалися, а не варилися в рідині, що виділилася.

6. Обсмажимо гриби на середньому вогні до золотистого відтінку з двох сторін.

7. Перекладемо гливи в глибокий салатник. На гарячі гриби викладемо частину заправки.

8. Обсмажимо наступну партію глив на сухій сковороді. Викладемо гриби в салатник, поллємо невеликою кількістю заправки. Чергуючи шари глив та часникової заправки, викладемо всі інгредієнти в салатник.

9. Накривши закуску кришкою або харчовою плівкою, відправимо гливи в холодильник на 30 хвилин. За цей час гриби просочаться заправкою та стануть неймовірно смачними та ароматними.

Апетитні гриби з часником і зеленню будемо подавати як холодну закуску. Смачного!

Раніше ми пропонували спробувати класичний чизкейк з мандаринами: цей десерт зможе приготувати кожен.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин