ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Ідеальна вечеря для осінніх вечорів: рецепт лінивої лазаньї

Рецепти 18:30 - 10 листопада 2024

Всього одна хитрість змінить ваше уявлення про приготування й смак італійської лазаньї

Ідеальна вечеря для осінніх вечорів: рецепт лінивої лазаньї

Рецепт лінивої лазаньї/Фото: pexels

Небагато страв гарантовано сподобаються усій сім'ї, але, будь певні, лазанья — одна з них. Шеф-кухарка Мері Беррі розповіла про ще один рецепт цієї гарячої страви, на приготування якої буде достатньо всього 30 хвилин.

Головна порада телеведучої — використовуйте ковбасу замість яловичини для посилення смаку. Саме цей інгредієнт, за словами Беррі, зробить лазанью "справжньою". Додати пікантності допоможе перець чилі.

Але найприємніше — на приготування лазаньї піде всього 30 хвилин, — зауважила шеф-кухарка у відео.

Рецепт розраховано на 6 людей та стане ідеальною вечерею для осінніх вечорів.

Інгредієнти:

  • вершкове масло (для змазування);
  • 6 невеликих листків лазаньї;
  • 75 г натертого на терці сиру Чеддер;
  • 450 г ковбаси;
  • 1 ст. ложка олії;
  • 1 червоний перець чилі (дрібно нарізаний та очищений);
  • 2 роздавлених зубчики часнику;
  • 200 мл вершків;
  • 100 г шпинату;
  • сіль і перець;
  • 250 г грибів.

Для томатного соусу:

  • 1 ст. ложка шавлії;
  • 1 ст. ложка тим'яну;
  • 2 ст. ложки в'ялених томатів;
  • 1 ч. ложка цукру.

Перш за все, вам потрібно змастити форму вершковим маслом і поставити духовку на розігрів до 200/180 градусів. Потім закип'ятіть трохи води і дайте їй трохи охолонути. Замочіть листи лазаньї, щоб допоможіть тісту розм'якшитися — воно має залишатися вологим, поки ви готуєте соуси.

Нагрійте трохи олії на сковороді, потім додавайте ковбасу, смажте її, поки "кожний шматочок не набуде красивого золотисто-коричневого кольору" - від 5 до 10 хвилин. Потім додайте дві столові ложки борошна, зубчики подрібненого часнику та нарізаний перець чилі.

На цьому етапі вам слід додати гриби і обсмажувати їх близько п'яти хвилин, перш ніж додати вершки і шпинат.

Потім доведіть це до кипіння пару хвилин, приправте сіллю та перцем до смаку.

Злийте воду з намоклих листів лазаньї та викладіть приблизно третину соусу з ковбаси та шпинату на дно змащеної олією форми для запікання. Потім трішки капніть зверху третину томатного соусу і розкладіть поверх нього три аркуші лазаньї, перш ніж повторити процес. В кінці покладіть на верх тертий сир.

Запікайте 20-30 хвилин або "поки макарони не стануть м'якими, а верх не стане золотистим". Беррі радить, що "найкраще подавати страву відразу ж — з духовки".

Той самий легендарний рецепт: справжній форшмак по-одеськи.

Джерело: BritBox

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин